Τσίπρας για μισθούς: 800 ευρώ ο κατώτατος, 2.000 ευρώ στο νεοεισερχόμενο γιατρό

Τσίπρας για μισθούς: 800 ευρώ ο κατώτατος, 2.000 ευρώ στο νεοεισερχόμενο γιατρό

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχουν άλλη αντίληψη για τον κόσμο της δουλειάς, το πώς και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να εργάζεται και το πόσο θα πρέπει να αμείβεται, ώστε να ζει αξιοπρεπώς.

Αυτό το “αξίωμα” τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενους στους μισθούς που θα πρέπει να λαμβάνουν τόσο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα όσο και ένας από τους πιο κρίσιμους κλάδους εργαζομένων που πρωταγωνίστησε στην περίοδο της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας το νέο ΕΣΥ, που «θα σέβεται τον κάθε πολίτη και θα τον αντιμετωπίζει με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση το πορτοφόλι» ανέφερε μεταξύ άλλων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνησή του, και την καθιέρωση μισθού 2.000 ευρώ για τον νεοεισερχόμενο γιατρό.

Απέναντι δε στην κοροϊδία των 52 λεπτών την ημέρα “αύξηση” που έταξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2022, και με την ακρίβεια ήδη να πετσοκόβει το λαϊκό εισόδημα, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Ενώ αναφέρθηκε και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως «θα καταργήσουμε το νόμο Χατζηδάκη και θα δημιουργήσουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θα αποκαταστήσουμε το ιερό δικαίωμα στην απεργία και θα εφαρμόσουμε πιλοτικά το 35ωρο.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter