Τσίπρας για παγκόσμια ημέρα AIDS: Ενημέρωση της κοινωνίας, δουλειά στα σχολεία και σύγκρουση με τον ανορθολογισμό (Photos)

Τσίπρας για παγκόσμια ημέρα AIDS: Ενημέρωση της κοινωνίας, δουλειά στα σχολεία και σύγκρουση με τον ανορθολογισμό (Photos)

Τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους ώστε να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες για το AIDS αλλά και ταυτόχρονα σπάσουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις που υπάρχουν, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του το κέντρο «Θετική Φωνή-Οροθετικοί», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

«Θέλει πολλή δουλειά στην κοινωνία και φοβάμαι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε μια ουσιαστική προσπάθεια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι οι δράσεις που θα πρέπει να κάνει η Πολιτεία πρέπει να ξεκινούν από το σχολεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τον ρόλο του κέντρου «Θετική Φωνή» τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της φροντίδας των οροθετικών.

Όπως υπογράμμισε, τόσο αυτός ο σύλλογος αλλά και όλες οι ομάδες που συγκροτούν την Κοινωνία των Πολιτών είναι οι καταλληλότεροι να πουν στην Πολιτεία τι να κάνει και πώς να δράσει. Από την άλλη όμως ανέφερε ότι η Πολιτεία όταν παίρνει αποφάσεις πρέπει να τις τηρεί και να προχωρά, όπως με το Εθνικό Σχέδιο δράσης που όπως ανέφερε καθυστερεί η εφαρμογή του, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί για την υλοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τροπολογία για τη δυνατότητα αναδοχής από ζευγάρια οροθετικών με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσει συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «φαντάζομαι να έχει μεγάλη πλειοψηφία».

«Από κει και πέρα θέλει πολλή δουλειά και σε σχέση με τις προκαταλήψεις, την ενημέρωση των πολιτών, τη σύγκρουση με τον ανορθολογισμό και πολύ δουλειά στα σχολεία», επισήμανε.

Από την πλευρά τους τα μέλη της οργάνωσης «Θετική Φωνή-Οροθετικοί» υπογράμμισαν πόσο σημαντικό είναι να μπει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και το μάθημα της σεξουαλικής υγείας στα σχολεία γιατί οι μαθητές δεν πρέπει να μαθαίνουν για το AIDS και μια σειρά από άλλα θέματα μέσα από ένα κεφάλαιο της Βιολογίας.

Ταυτόχρονα μέσα από μια έρευνα της κοινής γνώμης που έχουν πραγματοποιήσει φαίνεται ξεκάθαρα το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης και των στερεοτύπων που υπάρχουν στο θέμα του AIDS, αφού όπως προκύπτει σε ποσοστό 81% θεωρούν ότι είναι ενημερωμένοι αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό 80% θεωρούν επικίνδυνο το AIDS. Το 68% δεν θα έκανε σχέση με οροθετικό και το 25% δεν θα καθόταν καν δίπλα του αν και είναι γνωστό ότι ένας οροθετικός που παίρνει την αγωγή του δεν την μεταδίδει.

Τέλος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο έλλειμμα ενημέρωσης θύμισε την ιστορία με την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών οι εκπρόσωποι του συλλόγου είπαν ότι πρόκειται για ένα μελανό σημείο όπου τέμνεται η άγνοια με την πολιτική εκμετάλλευση.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter