Τσίπρας για την αθώωση της Ηριάννας: Αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία

Τσίπρας για την αθώωση της Ηριάννας: Αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna», γράφει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον λογαριασμό του στο Twitter για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μια τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους.

Στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

«Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε, ομόφωνα, αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Νωρίτερα, η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν κριθεί ομόφωνα αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή από τους πανηγυρισμούς του κατάμεστου ακροατηρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter