Τσίπρας για την Ημέρα της Γυναίκας: «Τιμούμε τις γυναίκες που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας»

Τσίπρας για την Ημέρα της Γυναίκας: «Τιμούμε τις γυναίκες που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας»

Το μήνυμά του για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι σήμερα «τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά και ξεπέρασαν αιώνες καταπίεσης».

«Αυτές που άνοιξαν τον δρόμο της χειραφέτησης. Τιμούμε αυτές που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με το Αλέξη Τσίπρα, «η ισότητα δεν είναι μόνο υπόθεση των νόμων. Είναι μια διαρκής μάχη. Καθημερινή. Μια μάχη ανάμεσα στον κόσμο που μας έδωσαν και σε αυτόν που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας».

«Κάθε γυναίκας, κάθε άνδρα, κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτόν τον κόσμο. Με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ανάρτησή του συνοδεύει βίντεο που το κείμενό του εκφωνεί ο ίδιος και στο οποίο εμφανίζονται εμβληματικές γυναικείες ανάμεσά τους καιγυναίκες που πρωτοστάτησαν στο κίνημα #metoo στην Ελλάδα, όπως η Σοφία Μπεκατώρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter