Τσίπρας για το σκάνδαλο των πόθεν έσχες: «Είναι όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο εκτός από τον Μητσοτάκη;»

Τσίπρας για το σκάνδαλο των πόθεν έσχες: «Είναι όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο εκτός από τον Μητσοτάκη;»

Ένα απλό και ευθύ ερώτημα διατύπωσε προς τον απόντα από την Ολομέλεια της Βουλής πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με την αποκάλυψη του Documento για τις διάτρητες δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης, περιμένοντας -όπως είπε- να τον αντικρίσει κατάματα και να δώσει την ανάλογη απάντηση.

«Είναι πολλά όσα έχω να πω. Και όσα ερωτήματα έχω να θέσω. Δε πρόκειται για θέμα παραπολιτικής. Πρόκειται για θέμα που αφορά τη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος» είπε και συμπλήρωσε: «Ένα ερώτημα θα θέσω μόνο: είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο σε αυτόν το τόπο εκτός από τον κ. Μητστοτάκη και την οικογένεια του;».

Επισήμανε δε ότι δεν θα πει περισσότερα γιατί θα περιμένει τη στιγμή που θα είναι μέσα στην αίθουσα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τον κοιτάει στα μάτια. «Εγώ δε χτυπάω τον αντίπαλο πισώπλατα. Μπροστά του θα τα πω και θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις» ανέφερε.

Προηγουμένως, απαντώντας στις φωνασκίες του Δ. Μαρκόπουλου για τον Σταύρο Παπασταύρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε: «Και ανάποδα να μας γυρίσετε, κέρμα δεν θα πέσει κάτω. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αυτό σας πονάει. Τα δικά μας στελέχη δεν έστηναν offshore και Panama Papers. Μιας και με προκαλείτε… ούτε δεν ξέρουν τι έχουν στο πόθεν έσχες τους!».

«Παράσημα τα ειδικά δικαστήρια που στήνετε»

Ως προς το φιάσκο της διερεύνησης του Νίκου Παππά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δε προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο.

Εξήγησε, επίσης, ότι το αποτυχημένο κοινοβουλευτικό εγχείρημα της Προανακριτικής αποτέλεσε γραμμάτιο που κλήθηκε να ξεχρεώσει η κυβέρνηση στους νταβαντζήδες, υπενθυμίζοντας τη σχετική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για τους καναλάρχες. «Δώστε μας λοιπόν σήμερα ένα ακόμη παράσημο» προέτρεψε τη ΝΔ και κατέληξε λέγοντας: «Στήστε ένα ακόμη ειδικό δικαστήριο με μοναδικό κατηγορητήριο ότι προασπίσαμε το δημόσιο συμφέρον».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter