Τσίπρας για Τσιόδρα: Εγώ δεν αποκαλώ με το μικρό τους όνομα τους επιστήμονες

Τσίπρας για Τσιόδρα: Εγώ δεν αποκαλώ με το μικρό τους όνομα τους επιστήμονες

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός ήταν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στον κ. Τσιόδρα ή πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν υπήρχε περίπτωση να είναι σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου ως πρωθυπουργός με ένα διακεκριμένο επιστήμονα, να τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα και να τον καλεί να δείξει τα slides.

«Εμείς εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες, τους τιμούμε για την προσφορά τους, ακόμη κι όταν διαφωνούμε μαζί τους. Και κυρίως, όχι μόνο τους εμπιστευόμαστε, αλλά τους σεβόμαστε κιόλας. Τους σεβόμαστε εμείς και τους τιμάμε τους επιστήμονες και δεν κρύβουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις πίσω τους. Δεν τους βάζουμε ως ασπίδα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμοξιολόγων ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι «είναι ζήτημα ανάκτησης της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην επιστημονική κοινότητα σε μια κρίσιμη στιγμή».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις «ατυχείς», όπως είπε, στιγμές όπως όταν ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ και επιστήμονας επιχειρηματολόγησε για να καλύψει την απόφαση της κ. Κεραμέως και της κυβέρνησης να μην προβεί σε καμία αλλαγή σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών προσπαθώντας μάλιστα να καταθέσει επιστημονικά επιχειρήματα ότι δήθεν το ίδιο είναι είτε είναι 15, είτε είναι 30 οι μαθητές στην τάξη σε σχέση με τη διασπορά του ιού.

«Η επιστήμη» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι όπως ένα άλλο σύστημα αξιών, ένα σύστημα απόλυτης αλήθειας, όπως η θρησκευτική πίστη, πίστευε και μη ερεύνα. Η επιστήμη είναι έρευνα, είναι διαρκής τεκμηρίωση και διαρκής αμφισβήτηση, αν θέλετε. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Γι’ αυτό και απαιτείται διαφάνεια, γι’ αυτό απαιτείται οι απόψεις να είναι γνωστές και να είναι επαρκώς τεκμηριωμένες.

Σε αυτό το σημείο ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί την επιστήμη» λέγοντας του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν τα βάζει με τον επιστημονικό κόσμο, αλλά με την κυβέρνηση και τις πολιτικές της αποφάσεις.

«Ζητάτε επιμόνως τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα. Προχθές από τη Θεσσαλονίκη μιλήσατε για εγκληματικές ευθύνες, οι οποίες όπως είπατε, θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν. Ο προβληματισμός σας αφορά τις εισηγήσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας ή τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση; Ή και τα δύο;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter