Τσίπρας για υποκλοπές: Γνωρίζουμε και ποιος έχει την ευθύνη της διαλεύκανσης και που βρίσκονται τα στοιχεία

Τσίπρας για υποκλοπές: Γνωρίζουμε και ποιος έχει την ευθύνη της διαλεύκανσης και που βρίσκονται τα στοιχεία

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να δραπετεύσει (από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων) διά της κάλπης ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σημερινή του επίσκεψη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οι κοριοί να κρυφτούν κάτω από το παραβάν.
Αναφερόμενος μάλιστα στις αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν ότι «Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια».

Είπε όμως και κάτι ακόμη στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: πως «όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, την διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη» και πως «όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης».

Τα μηνύματα Τσίπρα έχουν δύο αποδέκτες: αφενός τον κ. Ντογιάκο που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και όσων επιμένουν να ζητούν από το Documento να βγάλει την κουκούλα των πηγών του (!) αφετέρου όσους υπέγραφαν για τις παρακολουθήσεις και κρατούσαν τα αρχεία αυτών. Να σημειώσουμε ότι εκτός της εποπτεύουσας εισαγγελέας της ΕΥΠ η οποία εγκρίνει τις παρακολουθήσεις, απαιτούνται και πέντε υπογραφές υπαλλήλων της υπηρεσίας όπως και τη γνώση του πολιτικού υποδιοικητή.

Για την ουσία της υπόθεσης, ακόμη και του τεχνικού της μέρους, η έρευνα του Documento πέρα από τη δημοσιοποίηση των παρόχων του Predator, (έχει καταθέσει σχετικά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας), έχει αποκαλύψει δώδεκα παγιδευμένες με Predator ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) είχαν μία κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), την 99.83.154.118, η οποία ανήκει στην Amazon.com και βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Με απλά ελληνικά η αναζήτηση του κοινού ψηφιακού εγκεφάλου που χρησιμοποιούσε το Predator είναι θέμα βούλησης. Όχι πολιτικής – κυβερνητικής διότι αυτή αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει αλλά της Ελληνικής Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδείξει την ανεξαρτησία της αλλά και να σταθεί στο ύψος της αποστολής της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter