Τσίπρας: Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου – Τα 7 τραύματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

Τσίπρας: Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου – Τα 7 τραύματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «μας γύρισε πίσω σε εποχές σκοτεινές», εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο Λιμνοπούλας. Σε Κύπρο και Τουρκία οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη έφερε την ανατροπή», είπε και κάλεσε τους νέους να δώσουν μαζικά το παρών στις εκλογές της 21ης Μαΐού 2023.

«Στη μάχη αυτή εμείς κατεβαίνουμε με ανοιχτά χαρτιά και καθαρό βλέμμα. Με σημαία και δέσμευση το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Ένα Συμβόλαιο 11 άρθρων που το διαπερνά ένας απαράβατος όρος: Η δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο οδικός χάρτης και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα κληθεί ο λαός να εγκρίνει την Κυριακή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη που πληγώνει τους Έλληνες

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι οι Έλληνες θέλουν να πάνε μπροστά και όχι να γυρίσουν πίσω. Και συμφωνώ μαζί του. Μόνο που αντί να τα λέει στους Έλληνες, πρέπει κάθε πρωί να τα λέει στον καθρέφτη του».

«Γιατί είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε μια χώρα που είχε ξαναβρεί τη σταθερότητά της. Έξω από τα μνημόνια, με ρυθμισμένο χρέος, γεμάτα ταμεία, όρθια κοινωνία και ισχυρή προοπτική. Με την εντιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και τις θυσίες του λαού. Και τι έκανε; Τράβηξε με τα δυο χέρια το χειρόφρενο και έκανε αναστροφή. Μας γύρισε πίσω σε εποχές σκοτεινές

 • Σε μια χώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα.
 • Σε μια χώρα που έχει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας.
 • Σε μια χώρα που η κυβέρνηση βιάζει τη δημοκρατία και παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος.
 • Σε μια χώρα με διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία και με ρεκόρ απωλειών στην πανδημία.
 • Σε μια χώρα που κλείνει πανεπιστημιακές σχολές για να ανοίξει πελατεία στα κολέγια.
 • Σε μια χώρα που η ενημέρωση φιμώνεται και η προπαγάνδα ανθίζει με κρατικό χρήμα.

Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα που πλήγωσε και πληγώνει κάθε Έλληνα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε κάνοντας αναφορά σε όσους πλήγωσε η Ελλάδα του Μητσοτάκη:

 • «Πλήγωσε κάθε νέο που πασχίζει να τα βγάλει πέρα, να ανοίξει σπίτι και να κάνει οικογένεια γιατί ο μισθός τελειώνει στις 15 του μήνα.
 • Πλήγωσε κάθε εργαζόμενο που αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ένα μισθό που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.
 • Πλήγωσε κάθε νέα μητέρα που κάθε μήνα αντιμετωπίζει το δίλημμα, τι να πρέπει να κόψει από τη διατροφή του παιδιού της, γιατί οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη.
 • Πλήγωσε κάθε έντιμο επιχειρηματία που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές, και το κράτος όχι απλά αρνείται να του κάνει μια λογική ρύθμιση για τα χρέη, αλλά τον απειλεί ότι θα του τα πάρει όλα, μέσω του πτωχευτικού.
 • Και πλήγωσε ξανά και ξανά, αυτούς που μόχθησαν για να αγοράσουν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας όταν βγουν στη σύνταξη. Τους εξαπάτησε με τη 13η σύνταξη, τους εξαπάτησε με τα αναδρομικά, τους έχει στερήσει 7 δισ. δικά τους λεφτά.

Ήρθε όμως η ώρα, με την ψήφο μας να κλείσουμε οριστικά αυτές τις πληγές. Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου. Και η Ελλάδα που μας αξίζει, ξημερώνει από Δευτέρα» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εικονική πραγματικότητα Μητσοτάκη – Τα 7 τραύματα που αφήνει

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε αναφορά στα τραύματα που αφήνει πίσω του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εικονική πραγματικότητα».

«Η εικονική πραγματικότητα που φιλοτέχνησε ο κ. Μητσοτάκης με τους επικοινωνιακούς χορηγούς του και τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα, εμφανίζεται ακόμα πιο εξοργιστική λίγο πριν την κάλπη. Τον ακούω καθημερινά να μιλά για τα επιτεύγματα του σε μια χώρα φανταστική. Σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων. Αλλά εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο» ανέφερε και συνέχισε: «Όχι την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων αλλά τον Κυριάκο στη χώρα των τραυμάτων. Των τραυμάτων που προκάλεσε ο ίδιος» σημείωσε απαριθμώντας τα τραύματα της    κυβέρνησης Μητσοτάκη:

«Τραύμα πρώτο: 

Μέσα σε 4 χρόνια αφήνει: 50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος. 40 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος. Τη μισή Ελλάδα, 4.250.000 Έλληνες με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στην Εφορία, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία. Και 700.000 νοικοκυριά να ξέρουν ότι θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό, αν δεν μπει την Κυριακή στοπ στο σχέδιο Μητσοτάκη, που έχει ήδη μεταβιβάσει τα ενυπόθηκα ακίνητά τους στα funds.

Τραύμα δεύτερο:

Ένα διαλυμένο ΕΣΥ, χωρίς επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το αρνητικό ρεκόρ των 37.000 συνανθρώπων μας που χάσαμε στην πανδημία, κατατάσσει τη χώρα μας σε χειρότερη θέση ακόμα κι από τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Γιατί, αντί να ενισχύσει τα νοσοκομεία μας με γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να φτιάξει ΜΕΘ, μας έλεγε ψέματα ότι δήθεν δεν υπάρχουν μελέτες που να βεβαιώνουν ότι δεν είναι το ίδιο για τους ασθενείς, αν είναι εντός ή εκτός των ΜΕΘ.

Τραύμα τρίτο:

Μια Παιδεία με δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους έξω από τα πανεπιστήμια με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για να γίνουν η πελατεία κάθε αεριτζή κολεγιάρχη. Και έτσι να κόβονται τα παιδιά από τις λαϊκές οικογένειες και να μαραζώνουν, ή και να κλείνουν, οι σχολές στα περιφερειακά πανεπιστήμια. Μια Παιδεία επίσης με σχολεία χωρίς μόνιμους εκπαιδευτικούς, με το 30% να είναι αναπληρωτές και πανεπιστήμια χωρίς πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά με πανεπιστημιακούς αστυνόμους.

Τραύμα τέταρτο: Η εργασιακή εκμετάλλευση

Η ψηφισμένη με νόμο κανονικότητα των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του οκτάωρου για τους εργαζόμενους. Η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε ο εργαζόμενος να μην έχει κανένα στήριγμα από την πολιτεία να διεκδικήσει την εφαρμογή της νομιμότητας.

Τραύμα πέμπτο: Η λεηλασία του εισοδήματος

Η κατάρρευση του μέσου μισθού και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. Αδιάψευστος μάρτυς τα στοιχεία που δίνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία της Eurostat, σημειώνοντας οτι στην Ελλάδα τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 700 ευρώ έχουν απωλέσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης αλλά και σε όσα διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ, ότι δηλαδή η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που την τριετία 2019-2021 είχε μείωση του μέσου ονομαστικού μισθού και το 2022, είχε μείωση και του μέσου πραγματικού μισθού κατά 7,5%.

«Τι σημαίνει αυτό;» αναρωτήθηκε και εξήγησε: «Σημαίνει ότι εκεί που μας έταζαν καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς και στήριξη στη μεσαία τάξη, κατάντησαν τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, να χρειάζονται κουπόνια για να πάει στο σούπερ μάρκετ, να πληρώσει το ρεύμα, να βάλει βενζίνη στα πρατήρια της βενζίνης» και συνέχισε να απαριθμεί τα τραύματα:

«Τραύμα έκτο: 

Ένα κράτος – λάφυρο, με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέση σε όλες τις ΔΕΚΟ και να δίνουν μπόνους στον εαυτό τους, με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, με διπλασιασμό των μετακλητών και με πλήρη απαξίωση και αδιαφορία, ακόμα και για την ασφάλεια του πολίτη. Αδιαμφισβήτητη τραγική απόδειξη τα Τέμπη. Μια ανείπωτη τραγωδία. Αποτέλεσμα της πολιτικής ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηροδρόμους να διαλύονται. Και λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, δεν είχε ντροπή ο υπεύθυνος υπουργός να φωνάζει μέσα στη Βουλή «ντροπή», όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του έλεγαν ότι έχει αφήσει το σιδηρόδρομο διαλυμένο και εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των επιβατών. Και σήμερα ο ίδιος υπουργός, ο υπουργός των Τεμπών, είναι ξανά υποψήφιος με επιλογή του κ. Μητσοτάκη, για να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.Του κυρίου Μητσοτάκη που μας είπε προχθές ότι τα Τέμπη ήταν απλά μια μικρή και πρόσκαιρη φθορά που ξεχάστηκε» σημείωσε και συνέχισε με το βαθύτερο όπως το χαρακτήρισε τραύμα, την «κακοποίηση της δημοκρατίας»:

Τραύμα έβδομο:

«Ο κ. Μητσοτάκης απέφευγε σαν τον διάολο το λιβάνι να έρθει σ’ ένα debate. Και μάλλον κάτι ήξερε που το απέφευγε. Γιατί μόλις χρειάστηκε να απαντήσει σε μια σοβαρή ερώτηση, ομολόγησε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν δεν υπήρξε όμως εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τότε γιατί επί 9 μήνες επικαλείτο το εθνικό απόρρητο για να συγκαλύψει την αλήθεια από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής;» διερωτήθηκε και συνέχισε:

«Για ποιο λόγο, εφόσον δεν υπήρξε εθνικός λόγος, η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κ. Βλάχου, υπέγραφε παρανόμως τις διαταγές για να παρακολουθούνται πολίτες, το μισό πολιτικό σύστημα, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, ακόμα και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων; Και για ποιο λόγο η κυρία αυτή παραμένει ακόμα στη θέση της; Για ποιο λόγο επίσης και τι ακριβώς έκανε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Ντογιάκος, για να εντοπίσει τους δράστες; Και γιατί δεν υπάρχει καμία απαγγελία κατηγορίας 9 μήνες σήμερα, γι` αυτές τις παράνομες πράξεις; Και κυρίως που βρίσκονται σήμερα, ποιος κρατάει τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων; Τα κρατάει ο κος Μητσοτάκης στα συρτάρια του; Θέλει να έχει σε ομηρεία το μισό πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα για την επόμενη εικοσαετία; Ποιος θα δώσει απαντήσεις σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα;».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter