Τσίπρας: Η ΝΔ κλείνει δημόσια πανεπιστήμια και σχολές για να ανοίξουν ιδιωτικά

Τσίπρας: Η ΝΔ κλείνει δημόσια πανεπιστήμια και σχολές για να ανοίξουν ιδιωτικά

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του επισημαίνει πως στόχος της ΝΔ είναι να κλείσει τα δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξει ιδιωτικά. 

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας. 

Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η Ν.Δ. τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. 

Διαβάστε επίσηςΣΥΡΙΖΑ για τον «υφυπουργό Ελληνικού»: Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Σημειώνεται ότι η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε χαρακτηριστικά για την αναστολή της ίδρυσης τέταρτης Νομικής.

«Είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Έτσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τεταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter