Τσίπρας: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς λύση του «Μακεδονικού» (Video)

Τσίπρας: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς λύση του «Μακεδονικού» (Video)

Επίθεση σε όσους αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών με την πΓΔΜ όπως και στην Ντόρα Μπακογιάννη για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, «να συστρατευτούν στο σχέδιο μας για την έξοδο από την κρίση».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Μπορούμε να αλλάξουμε ατζέντα, να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα της επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων» και «στα μέσα που θα χρειαστούν για τους σκοπούς αυτούς». Μάλιστα στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας διακριτού Υπουργείου για τη βιομηχανία, λέγοντας ότι «εξετάζουμε με προσοχή» τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΒΒΕ.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156589952568054/

Η ηγεσία του ΣΕΒ, να πάψει να εκτίθεται

Αναφερόμενος στην ηγεσία του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιές ακριβώς παραγωγικές δυνάμεις εκπροσωπεί», εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «τα κίνητρα της είναι αμιγώς πολιτικά και δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας».

«Θα συμβούλευα λοιπόν, την ηγεσία του ΣΕΒ, να πάψει να εκτίθεται», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Άθλια πολιτική προπαγάνδα γύρω από το «Μακεδονικό»

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός συνεχάρη την «υπεύθυνη», όπως είπε, στάση που δημόσια κράτησε ο ΣΒΒΕ και ο Πρόεδρός της κ. Σαββάκης, στο θέμα.

«Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ευαισθησίες των πολιτών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω πάνω σε αυτές τις ευαισθησίες, να γίνονται σκόπιμες παραποιήσεις και μια άθλια πολιτική προπαγάνδα πολιτικής και μικροκομματικής σκοπιμότητας που σε τελική ανάλυση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον. Η Θεσσαλονίκη δε μπορεί ποτέ να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς λύση στο Μακεδονικό και εσείς πρώτοι το κατανοείτε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Απαράδεκτο, ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου

Αναφερόμενος στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους, αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία, δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είναι απαράδεκτο, ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει αποφασίσει να μην παραστεί».

«Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή. Ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter