Τσίπρας: Η πελατεία των κολεγίων βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τσίπρας: Η πελατεία των κολεγίων βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την επαναφορά της βάσης του 10 και την προώθηση του άρθρου 50 για τα κολέγια.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι η αξιοκρατία και η «αριστεία», αλλά «η πελατεία των κολεγίων», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήγει αναφέροντας πως: «Οι νέοι της χώρας δεν είναι πελάτες», αλλά αποτελούν «το μέλλον του τόπου».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Η κυβέρνηση της «αριστείας» από τη μία σχεδιάζει να επαναφέρει τη βάση του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφήνοντας έτσι έκτος δημοσίων ΑΕΙ χιλιάδες νέες και νέους κάθε χρόνο, και από την άλλη επιβραβεύει όσους δε δίνουν καν εξετάσεις, αλλά πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολέγια.

Το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει πρόσβαση στο δημόσιο σε αποφοίτους κολεγίων ισότιμα με τους πτυχιούχους ΑΕΙ, παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα φανερώνει πως το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε η αριστεία ούτε η αξιοκρατία, αλλά η πελατεία. Η πελατεία των κολεγίων.

Μόνο που οι νέες και οι νέοι της χώρας μας δεν είναι πελάτες.

Είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/photos/a.10150189504248054/10158061251073054/?type=3&theater

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter