Τσίπρας: Ιστορική στιγμή η ψήφιση των μέτρων για τη στήριξη των πολλών (Video)

Τσίπρας:  Ιστορική στιγμή η ψήφιση των μέτρων για τη στήριξη των πολλών (Video)

«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή. Κορυφώνεται μία θετική πορεία μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, καθώς ψηφίζονται τα θετικά μέτρα που στηρίζουν την κοινωνική πλειοψηφία» είπε λίγο πριν την ψήφιση της δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας παρέθεσε όλο το πλαίσιο των θετικών μέτρων που σε λίγη ώρα θα υπερψηφιστούν από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής, τονίζοντας ότι μετά από 8 χρόνια θυσιών από τους πολίτες έχουν ξημερώσει οι μέρες της δικαίωσης μιας μεγάλης προσπάθειας.

Υπενθύμισε δε και τα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν μετά την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία και συγκεκριμένα για όσα είχε εξαγγείλει ο ίδιος από τη ΔΕΘ και τα οποία αποτελούν νόμους του κράτους.

«Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους. Αποδώσαμε ξανά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ποσό της υπεραπόδοσης στους πολλούς. Δεσμευθήκαμε και υλοποιήσαμε για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας στη ΔΕΘ. Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών. Τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Την προστασία της πρώτης κατοικίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τώρα ήρθε η ώρα να ψηφιστούν τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία θα ενισχύσουν όλα τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μαγαζάτορες.

Πέρα από τις μειώσεις στον ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα, ρόφημα και ενέργεια, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στην 13η σύνταξη που θα δοθεί άμεσα στους συνταξιούχους. «Άφησα για το τέλος ένα μέτρο με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και ουσιαστική επίδραση 2,5 εκατ. συμπολίτες μας που είδαν όλα τα τελευταία χρόνια να αλλάζουν οι συντάξεις τους και να συρρικνώνονται και τώρα για πρώτη φορά βλέπουν στήριξη και ελπίδα» είπε για την 13η σύνταξη και συμπλήρωσε ότι με τις σημερινές δυνατότητες που έχει η οικονομία το ποσό που θα δοθεί, θα αντιστοιχεί στο ύψος του «δώρου Πάσχα». «Αλλά με κατανομή από τα κάτω προς τα πάνω. Θα αντιστοιχεί πράγματι σε μια επιπλέον ολόκληρη σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία. Και φυσικά όσο βελτιώνεται η κατάσταση της οικονομίας, τόσο θα μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε το ποσό» επισήμανε.

Επ’ αυτού, ο πρωθυπουργός στηλίτευσε τις αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα έδρανα της οποία εξέλαβε μία «παγωμάρα και αμηχανία». Συγκεκριμένα, περιέγραψε ότι η ΝΔ κατηγορεί μεν την κυβέρνηση για «παροχές και λαϊκισμό» και παράλληλα κάνει λόγο για «μισές παροχές», ζητώντας επί της ουσίας περισσότερες παρεμβάσεις. «Μια μας λέτε ότι δεν εγγυάστε για τη μονιμότητα της 13ης σύνταξης. Την άλλη έρχεστε και τη ψηφίζετε στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι ότι έπρεπε να είναι παραπάνω» είπε. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η ΝΔ δεν επαναλαμβάνει το λάθος του 2016, όταν δεν είχε ψηφίσει το εφάπαξ επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους λόγω της τότε δυσαρέσκειας των δανειστών. «Τότε, είχε στρώσει το χαλί ο Σόιμπλε, τώρα έσπευσε ο κ. Βέμπερ. Εμένα μου αρκεί που έρχεστε και τα ψηφίζετε ένα προς ένα» ανέφερε δηκτικά και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα προτιμούσε τα χρήματα για αυτά τα μέτρα να έχουν γίνει φοροελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο και «δωράκια» για την ολιγαρχία.

«Όλα αυτά τα μέτρα είναι δίκαια και γίνονται πράξη. Μέτρα στήριξης μόνιμου χαρακτήρα για τους πολλούς» είπε και κατέληξε ευχόμενος η αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται και μετά τις εθνικές εκλογές στα ίδια έδρανα για να ψηφίζει αντίστοιχα μέτρα, ασχέτως κι αν διαφωνεί με αυτά…

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/785835951802965/?__xts__%5B0%5D=68.ARAjHng9C7w2d2T1EFNB02VlofWlW7T1oJIlP1LWWgGJNBK26GI1StRPoUquGhMmuriO7_HuwnOgzPaEJO_tm1STuCyX-G-81ltGSABFZVLGRSn-i5TV3yCmUrwNfRox2G2lWjfNbpQCi1EyY9ECEqFlzVqAjbabRh8rs4LMNDHoq6fGeTtzSS98lJciZZQBeEZwh9_rLEeccJNeOcqzGuxoS6ZtfDHfBj_pWTPfBExkX7i5-EDZFKuiZMtQc1TdWwsDdnxcYnvhFMaCUlLKZ61norsQa2lxjTmz18BuAGEUE9DO86UnoNZX1J9PBVG9nTDW6i1CHeJUoI-28di58wnw&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter