Τσίπρας: Καιρός να σοβαρευτεί ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Τσίπρας: Καιρός να σοβαρευτεί ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Με αφορμή τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη στο “Βήμα” με την οποία θέτει ζήτημα δεδηλωμένης εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο Σκοπιανό, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας.

Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρος του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας.

Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας.

Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρος του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας”.

Απαντώντας στη δήλωση αυτή, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

 «Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ. Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 

Για το ίδιο θέμα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου τόνισε:

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την έχει διατυπώσει ευθέως και δημόσια. Το δυστύχημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει το θάρρος της άποψής του και κρύβεται πίσω από τις θέσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία υπονόμευσε τον κ. Καραμανλή για το βέτο στα Σκόπια στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τη θέση της κ. Μπακογιάννη για τα Σκόπια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter