Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είστε τόσο μεγαλόκαρδος και αφήνετε τις εφημερίδες να κυκλοφορούν στα περίπτερα»

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είστε τόσο μεγαλόκαρδος και αφήνετε τις εφημερίδες να κυκλοφορούν στα περίπτερα»
πηγή: Alexis Tsipras / Facebook page

Το «Βατερλώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο σχολίασε με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στάθηκε στο ενσταντανέ που δείχνει τον πρωθυπουργό να μιλά κρατώντας τα φύλλα της «Αυγής» και της «Δημοκρατίας», σε μία προσπάθειά του να δείξει πως… όλα βαίνουν καλώς στη χώρα όσον αφορά την υπόθεση «ελευθερία του Τύπου».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την επίθεση του Μαλίκ Αζμανί των Φιλελεύθερων προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, για το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται στην 108η θέση της λίστας των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, με ειρωνικό ύφος: Σας ευχαριστούμε που είστε τόσο μεγαλόκαρδος & αφήνετε τις εφημερίδες να κυκλοφορούν στα περίπτερα».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Σε παρέμβασή του στο facebook για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τακτικές τύπου Όρμπαν, κάνοντας επίσης αναφορά στους Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου και Γιάννη Φιλιππάκη. «Παρά τις προσπάθειές σας δεν καταφέρατε να τον βάλετε φυλακή, όπως ούτε τους Βαξεβάνη και Παπαδάκου, που μαζί κατηγορήσατε για συμμορίτες, επειδή ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Νοβάρτις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νέα παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Είναι πράγματι αξιοζήλευτο. Αλλά πιθανότατα μόνο ηγέτες τύπου Όρμπαν θα απαντούσαν με αυτόν τον τρόπο.

Μετά τη σφοδρή επίθεση του Malik Azmani, αντιπρόεδρου του Renew Europe, δηλαδή της Ομάδας του Μακρόν στην Ευρωβουλή, για τη κατάντια της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κραδαίνοντας την «Αυγή» και τη «Δημοκρατία» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ιδού η τρανή απόδειξη της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα: Κυκλοφορούν ελεύθερα στα περίπτερα…

Σας ευχαριστούμε, κ. Μητσοτάκη, που είστε τόσο μεγαλόκαρδος και αφήσατε την ιστορική «Αυγή», που ιδρύθηκε το 1952 και διέκοψε κυκλοφορία μόνο στην Επταετία, να συνεχίσει να υπάρχει.

Όσο για τη «Δημοκρατία», ο εκδότης της ίσως έχει άλλους λόγους να είναι ευτυχής, αφού παρά τις προσπάθειές σας δεν καταφέρατε να τον βάλετε φυλακή, όπως ούτε τους Βαξεβάνη και Παπαδάκου, που μαζί κατηγορήσατε για συμμορίτες, επειδή ξεσκέπασαν το σκάνδαλο Νοβάρτις.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter