Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη είστε κυνικός τυμβωρύχος και είναι ανήθικη η στάση σας για το Μάτι

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη είστε κυνικός τυμβωρύχος και είναι ανήθικη η στάση σας για το Μάτι

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή με αφορμή τις νέες αναφορές του πρωθυπουργού στο Μάτι.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυνικό τυμβωρύχο και ανήθικη τη στάση του κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχετε να δώσετε απαντήσεις για τη στάση σας εμείς κριθήκαμε στις εκλογές». Ανέφερε μάλιστα ότι ο ίδιος τότε (δεκαπέντε ημέρες μετά) είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τον επιχειρησιακών υπεύθυνων της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής ενώ ο κ. Μητσοτάκης τους επανέφερε αναβαθμίζοντάς τους.

«Έχετε κάνει μια συζήτηση για την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη ή κρατούσε τη μάνικα και θα τον ανταμείψετε γι αυτό», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ . «Γιατί κάνατε γ.γ. τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας στο Μάτι ενώ τον αποπέμψαμε; Ο σημερινό αρχηγός της Πυροσβεστικής ήταν στο Μάτι υπαρχηγός και μετά την αποπομπή έγινε αρχηγός και τον κρατήσατε και η δικαιοσύνη σήμερα του επιρρίπτει ευθύνες. Γιατί τον κρατάτε, τι του χρωστάτε κ. Μητσοτάκη;».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για τη δήλωσή του ότι οι πολίτες θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι τους λέγοντας ότι «εσείς σηκώσατε δύο στρατιωτικά ελικόπτερα για να δείτε παράσταση του Λιγνάδη στην Επίδαυρο για να μη χαλάστε τις διακοπές σας στην Αντίπαρο».

«Οι ευθύνες έχουν έναν αποκλειστικό ιδιοκτήτη εσάς κ. Μητσοτάκη και αυτές σας τις έχει αποδώσει ο Ελληνικός λαός. Το επιτελικό κράτος είναι μια σημαία ευκαιρίας για να διατηρήσετε τις ίδιες παθογένειες και να τις κάνετε ακόμη χειρότερες. Μόνη σας προτεραιότητα ήταν οι εκκενώσεις και όχι η κατάσβεση… Το μόνο που εξελίξατε απ’ όλα όσα σας είχαμε αφήσει ήταν το 112 το οποίο δρομολογήθηκε από εμάς το 2019. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν ήταν εκείνα που προήλθαν από τον διαγωνισμό που κάναμε τον Μάιο του 2019 και τα παλαιότερα συν τα ενοικιαζόμενα. Προσπαθείτε με ψέματα να διαφύγετε από τις βαρύτατες ευθύνες σας. Το επιτελικό κράτος απέτυχε παταγωδώς, είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ελληνική κοινωνία. Να μιλάτε λιγότερο και να πράττετε περισσότερα» κατέληξε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας σε Μητσοτάκη στη Βουλή: Προσγειωθείτε στη σκληρή πραγματικότητα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter