Τσίπρας: Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο

Τσίπρας: Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο

«53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, δεν ξεχνάμε…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανήμερα της μαύρης επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. 

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα πως 

«Δεν ξεχνάμε, όχι μόνο γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο. Αλλά και γιατί σήμερα, τώρα, μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.»

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της Χούντας – Φόρος τιμής ο αγώνας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια σήμερα

Η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967:

«53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, δεν ξεχνάμε:

Τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σε συνθήκες βάρβαρης καταστολής και αδιανόητης τρομοκρατίας.

Εκείνους που κράτησαν αναμμένο το κερί της δημοκρατίας, μέσα στο σκοτάδι της χούντας. Με τίμημα βασανιστήρια, φυλακές, εξορίες, και κάθε είδους διώξεις.

Εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη υπόθεση της απαλλαγής από τα φασιστικά δεσμά. Της ελευθερίας για όλους.

Αλλά κι εκείνους που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στο λαό και τη νεολαία του. Τα συμφέροντα, ξένα και εγχώρια, που τους κινούσαν και τους στήριζαν. Για να οδηγήσουν τελικά την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, σε αιματηρή τραγωδία.

Δεν ξεχνάμε, όχι μόνο γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο. Αλλά και γιατί σήμερα, τώρα, μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.»

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/photos/a.10150189504248054/10158382720903054/?type=3&theater

53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, δεν ξεχνάμε:

Τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για…

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 21. April 2020

Διαβάστε επίσης: 21 Απριλίου 1967: Η εαρινή σύναξη των κολονέλων (digital magazine)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter