Τσίπρας: Με τα χατίρια στον Λάτση εξαντλήθηκε το οικονομικό θαύμα της κυβέρνησης!

Τσίπρας: Με τα χατίρια στον Λάτση εξαντλήθηκε το οικονομικό θαύμα της κυβέρνησης!

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας την τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, για το Ελληνικό, αποκαλώντας την «χατίρι» υπέρ του επενδυτή.

«Το σχέδιό σας για την οικονομία εξαντλήθηκε στα χατίρια σας στον κ. Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκ ευρώ επιπλέον μειώσεις, σε αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει στον ΕΝΦΙΑ» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως οι μειώσεις που ψηφίστηκαν αφορούν «τα μεγάλα βαλάντια».

«Αυτό ήταν όλο και όλο το θαύμα για το οποίο χύθηκαν τόνοι μελάνι προεκλογικά. Αυτή ήταν η ετοιμότητά σας να αλλάξετε τη φορολογική πολιτική. Καμία διαπραγμάτευση, κανένα σχέδιο για μείωση πλεονασμάτων. Μόνο 205 εκ. ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ των ευκατάστατων, όταν εμείς είχαμε φέρει μειώσεις και ελαφρύνσεις πάνω από 3 δις τους τελευταίους μήνες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός στηλίτευσε και την τοποθέτηση του υφυπουργού του… Ελληνικού, Δ. Οικονόμου, ο οποίος μία εβδομάδα πριν αναλάβει καθήκοντα εκπροσωπούσε τη Lamda. «Μας είπατε είναι τεχνοκράτης, μην ανησυχείτε θα είναι δίκαιος. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, εσείς φέρατε τροπολογία κατ’ εντολή της εταιρίας, για αλλαγή των όρων δόμησης. Αυτά δε γίνονται ούτε σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Νομίζετε εμάς δε μας πίεζε η εταιρεία για χαριστικές τροπολογίες; Αλλά εμείς ξεμπλοκάραμε όλο το πρότζεκτ με έγνοια και με σεβασμό στο Δημόσιο συμφέρον και στο περιβάλλον. Τώρα εσείς τι κάνετε ; Που θα τους φτάσετε τους ουρανοξύστες; Μέσα στη θάλασσα; Τι ακριβώς θέλει να κάνει η εταιρεία;» τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Και εν πάσει περιπτώσει όσα χατίρια και να τους κάνετε εις βάρος του περιβάλλοντος, αν δεν έχουν λεφτά να επενδύσουν, επένδυση δε θα βλέπουμε».

Μετά το πέρας της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού, το λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές τον Αλ. Τσίπρα ως προς το περιεχόμενο της τροπολογίας, υποστηρίζοντας ότι δεν εξυπηρετείται ο επενδυτής γιατί δεν αλλάζουν οι όροι δόμησης των κτιρίων που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό. Μάλιστα, προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το λόγο για να τον διαψεύσει.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να φανεί ενωτικός για το ζήτημα του Ελληνικού σε πλήρη αναντιστοιχία με τις κατηγορίες που εξαπέλυε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης περί αντιεπενδυτικής λογικής και σημαντικών ευθυνών που προκύπτουν από την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter