Τσίπρας: Μέχρι το 2021 ο Παναθηναϊκός θα έχει εγκατασταθεί στο νέο του γήπεδο

Τσίπρας: Μέχρι το 2021 ο Παναθηναϊκός θα έχει εγκατασταθεί στο νέο του γήπεδο

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Κυβέρνησης “Νέα Αθήνα” και στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσημα ότι μέσα στο 2018 θα έχουν ρυθμιστεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι το 2021, ο Παναθηναϊκός θα έχει εγκατασταθεί στου Γουδή.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«To σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας που δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Tη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες.

Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού.

Θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter