Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί

Να δώσει απαντήσεις για το σπίτι του στην Τήνο και για τον υψηλότατο δανεισμό του από τις τράπεζες κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

«Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ. Δίνω απαντήσεις γιατί οφείλουμε όλοι διαφάνεια. Ο κ. Μητσοστάκης να δώσει απαντήσεις για τη βίλα στην Τήνο, μεσοτοιχία με το Χριστοφοράκο. Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί. Θα δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα συντήρησης των 32 και πλέιον ακινήτων που κατέχει;

Το πιο κρίσιμο, όταν ένας πρωθυπουργός δηλώνει δάνεια 1,5 εκατ. ευρώ, είναι λίγα η πολλά; Είναι ευάλωτος πρωθυπουργός σε πιέσεις», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Επειδή δεν θα δώσουν τίποτα στη δημοσιότητα, φέρνουμε στη βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων.

Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα, είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις».

Για την πανδημία είπε ότι «Δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής κρουσμάτων Ο αριθμός των τεστ, η συνταγογράφηση των τεστ. Πόσο θα στοίχιζε αυτό; Φωνάζουμε από το Μάρτιο για συνταγογράφηση των τεστ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε 8 μήνες να προετοιμάσει τη χώρα, να ενισχύσει ΕΣΥ, να ενισχύσει ΕΟΔΥ, να πάρει μέτρα στα ΜΜΜ, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Αντί να κάνει όλα αυτά και να αξιοποιήσει το χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε ότι νίκησε τον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης ενώ έχουμε πάνω από δέκα μέρες εκατόμβη νεκρών δεν έχει πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών, για τις παραλείψεις και τα λάθη 8 μηνών».

Τέλος για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε σημείωσε πως «χθες είχαμε πολύ αρνητική εξέλιξη, μία ακόμα διπλωματική ήττα για τη χώρα. Είχαν προαναγγείλει κυρώσεις που θα δαγκώνουν και πέρασαν κάτω από τον πήχη. Ως το Μάρτη η Τουρκία έχει δυνατότητα να σουλατσάρει με το Όρουτς Ρέις. Είναι μία διπλωματική ήττα της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter