Tσίπρας: Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης

Tσίπρας: Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης

 «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης .

Οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την υπογραφή από τους 27 ηγέτες της Διακήρυξης της Ρώμης, στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η Ευρώπη, ως πολιτική οντότητα, είτε θα είναι ενωμένη, είτε δεν θα υπάρχει. Μόνο μία ενωμένη Ευρώπη μπορεί να είναι κυρίαρχη», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ στην ομιλία του στο Καπιτώλιο, εκεί όπου είχε υπογραφεί πριν από 60 χρόνια η Συνθήκη της Ρώμης. «Αποδείξτε ότι είστε οι ηγέτες της Ευρώπης», είπε ακόμη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η ΕΕ επιλέγει την επανεκκίνηση, μέσα σε έναν ορίζοντα δέκα ετών, με στόχο να ξαναδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.

Οι εκδηλώσεις της Επετειακής Συνόδου θα ολοκληρωθούν με το επίσημο γεύμα που θα παραθέσει στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Προεδικό Μέγαρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter