Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφωνούσε σε επιχειρηματίες για να αποκλείσει από τη διαφήμιση το Documento (Video)

Τσίπρας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφωνούσε σε επιχειρηματίες για να αποκλείσει από τη διαφήμιση το Documento (Video)

Κόλαφος έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για την πολιτική αποκλεισμού του Documento από πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεις και την ταυτόχρονη διανομή εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος σε Μέσα φιλικά διακείμενα προς τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ήταν κατά την ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, εκτός των άλλων, κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ζητούσε προσωπικά από επιχειρηματίες να προκαλέσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό του Documento, πράγμα που δεν διαψεύστηκε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ποτέ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ασφαλώς στον σκανδαλώδη αποκλεισμό του Documento από τη περιβόητη λίστα Πέτσα και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά επιχείρησε ν’ αφήσει εκτός από κάθε είδους χρηματοδότηση την εφημερίδα. Ο κ. Τσίπρας προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι ο πρωθυπουργός τηλεφωνούσε προσωπικά σε επιχειρηματίες, ζητώντας να διακόψουν τη διαφήμιση προς το Documento.

«Η στάση Μητσοτάκη απέναντι στο Documento που αποδεικνύει κι έναν συμπλεγματισμό και μια αντιδημοκρατική κουλτούρα δεν αφορά μονάχα τη λίστα Πέτσα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «διότι επιχείρησε, ο ίδιος προσωπικά, ν’ αφήσει εκτός από κάθε είδους χρηματοδότηση διαφημιστική αυτή την εφημερίδα, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε πρωθυπουργός» Τηλεφωνώντας προσωπικά σ’ έναν προς έναν τους επιχειρηματίες και τους διευθυντές των επιχειρηματικών ομίλων, για να πάψουν να δίνουν διαφήμιση. Ποιος; Ο πρωθυπουργός της χώρας».

Η καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει τον αποκλεισμό του Documento από τη διαφήμιση, και τον οικονομικό στραγγαλισμό του, δεν διαψεύστηκε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη σημερινή συζήτηση Γιώργο Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης μπορεί να υπήρξε λαλίστατος κατά τις τοποθετήσεις, αλλά προτίμησε τη σιωπή, αντί της απάντησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση που δεν αφορά μόνο το Documento και τη βεντέτα που θα ήθελε να έχει μαζί του ο κ. Μητσοτάκης, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter