Τσίπρας: Ο λαός να στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σπίτι του, αυτή είναι η μόνη ασφαλής λύση (Video)

Τσίπρας: Ο λαός να στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σπίτι του, αυτή είναι η μόνη ασφαλής λύση (Video)

Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράλληλα, απηύθυνε ένα πλατύ προσκλητήριο προς τις δημοκρατικές δυνάμεις με στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

«Η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι πλέον «μονόδρομος να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο».

«Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, ώστε να επιστρέψει η πατρίδα στον δρόμο της δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της χώρας «με πυξίδα τις αξίες και τις εμπειρίες μας και τα λάθη μας. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη αλλά μάθαμε από αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η αλλαγή σελίδας στη χώρα θα έρθει από «μία νέα, ισχυρή και προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό ώστε να βάλει τέλος στην παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας. Μια κυβέρνηση που θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Ρεκόρ ανεπάρκειας – Επικίνδυνος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για τα «ρεκόρ ανεπάρκειας» που καταγράφει εδώ και 1.5 χρόνο στο μέτωπο της πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε σε ένα διαρκές πίσω-μπρος «με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα ανύπαρκτα τεστ, με το άνοιγμα των καταστημάτων, με την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, με το διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, με τον τουρισμό που ανοίγει δίχως σχέδιο, με τα σχολεία που ανοίγουν όπως κλείνουν, με τον εμβολιασμό που καρκινοβατεί. Και με τον ιό παρά, ότι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο ότι τον νίκησε, ο ιός συνεχίζει να απειλεί και να αφαιρεί ζωές».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι είναι «ένας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνος γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος. Και δυο φορές επικίνδυνος γιατί ποτέ δεν παραδέχεται τα λάθη του».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

Τα πέντε σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, μιλώντας για πέντε σημεία.

Αρχικά, μίλησε «για ένα δίκαιο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που μεταξύ άλλων θα προβλέπει γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού που δημιουργήθηκε τη περίοδο της πανδημίας, με διαγραφή μεγάλου μέρους τους και 120 δόσεις για το υπόλοιπο, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία.

Το δεύτερο σημείο που είναι πραγματικά αναγκαίο είναι να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας στον εργαζόμενο κόσμο: Όχι απλήρωτες υπερωρίες, όχι υπερεργασία, όχι σπαστά ωράρια, όχι στον άθλιο νόμο Χατζηδάκη αλλά 8 ώρες δουλειάς τη μέρα και πιλοτικά 7 ώρες δουλειάς, 35 ώρες την εβδομάδα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σοβαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί και κατώτατος μισθός αξιοπρέπειας στα 800 ευρώ.

Τρίτο σημείο, ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος. Που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα προστασία της υγείας και της ζωής των ανθρώπων αυτής της χώρας. Με καλά νοσοκομεία, ένα νέο ΕΣΥ. Χρειαζόμαστε και καλά σχολεία, χρειαζόμαστε και καλά Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε το Λύκειο για να μην είναι απλά διακοσμητικό πριν τις πανελλήνιες, να δώσουμε βαρύτητα στο απολυτήριο.

Τέταρτο σημείο είναι η Πράσινη Μετάβαση να γίνει με δικαιοσύνη, ώστε να μη γίνει όχημα για τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Και τελευταίο σημείο των θέσεών μας, είναι η ανάγκη να ενισχυθούν η Δημοκρατία και οι θεσμοί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter