Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης θα έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί το επόμενο εξάμηνο – Δικαίως αισθάνεται κούραση και οργή ο κόσμος» (Video)

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης θα έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί το επόμενο εξάμηνο – Δικαίως αισθάνεται κούραση και οργή ο κόσμος» (Video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποιεί και απαξιώνει την επιστήμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί τα λάθη του στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας αλλά και «να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο». Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «χρειάζεται 6μηνο σχέδιο κοινής αποδοχής με στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο
προσωπικό. Να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται να
«παγώσουν» τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν γίνεται να παίρνουν τα σπίτια των
ανθρώπων».

Εάν δεν συμβούν τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός «θα έχει απόλυτα και ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί σε σχέση με την πορεία της πανδημίας το επόμενο εξάμηνο», κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τα στοιχεία που παρέθεσε η κυβέρνηση σχετικά με τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Ο κ. Κικίλιας ασχολείται με μία παράθεση δημιουργικής λογιστικής ακόμα
και με τις ΜΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία περίπτωση κανονικότητας, όταν δεν υπήρχε
covid19 αύξησε κατά περίπου 150 τις ΜΕΘ, έβαλε 19.500 νέους
εργαζόμενους. Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Μητσοτάκης στην προ covid19 δεν
προχώρησαν σε καμία πρόσληψη, ενώ στη μετά covid19 προχώρησε σε μία
ενίσχυση των ΜΕΘ που είναι ανεπαρκής. Ενίσχυση κλινών χωρίς όμως το
απαραίτητο προσωπικό».

«Δικαίως ο κόσμος αισθάνεται κούραση και οργή. Βλέπει μεγάλες αντιφάσεις κυρίως από την κυβέρνηση, ακόμα και από την πλευρά προσώπων που έχουν επιστημονικό κύρος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι υπουργοί με τον πρωθυπουργό»

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόγραμμα ενός μηνός το προηγούμενο Σάββατο. Το οποίο θα άρχιζε να εφαρμόζεται από την Τρίτη, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την Τρίτη. Την Τρίτη και την Τετάρτη κορυφαίοι υπουργοί του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Επικρατείας έβγαιναν στα Μέσα Ενημέρωσης και έλεγαν δεν υπάρχει περίπτωση για ολικό lockdown και μέσα σε 24 ώρες έγινε αυτή η ραγδαία επιδείνωση;

Εδώ πρόκειται για ένα μπάχαλο, με συγχωρείτε για την έκφραση. Όταν σε μια κυβέρνηση δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι υπουργοί μεταξύ τους με τον πρωθυπουργό, πώς μπορεί να πείσει και να κάνει τους πολίτες να την εμπιστευτούν;

Άρα, στο ερώτημά σας αν θα έχουμε ξανά lockdown ή επαναλαμβανόμενα lockdown δεν μπορεί κανείς να σας απαντήσει, διότι ξέρετε κάτι; Η απάντηση κρύβεται στην αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εκεί κρύβεται η απάντηση.

Πάμε σε lockdown καταστρέφοντας ολοσχερώς την οικονομία, διότι δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν σε 8 μήνες που είχε στη διάθεσή του ο κ. Μητσοτάκης για να ενισχύσει επαρκώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία από τη μετάδοση του ιού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για το δεύτερο lockdown το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από το Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter