Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων»

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων»

«Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμοδίων Υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τη σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι εδώ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Και επειδή η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο κος Μητσοτάκης δε θα αποφύγει να λογοδοτήσει. Όχι στην αντιπολίτευση αλλά στους πολίτες» σημειώνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook:

Κάθε μέρα και μια νέα αποκάλυψη έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει τη σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων πέρα από αυτό της ΗΔΙΚΑ, που συνέχισε να λειτουργεί. Μια παράλληλη σύμβαση με τριπλάσιο κόστος και χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το όφελος.

Μια παράλληλη καταγραφή των κρουσμάτων που οδήγησε σε ένα πρωτοφανές μπάχαλο με αποτέλεσμα τα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων οι επιστήμονες κλήθηκαν να αποφανθούν, να είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα.

Η χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν αδιαφάνεια και ελλιπή ή καθυστερημένη ενημέρωση. Η Επιτροπή των επιστημόνων καλείται τόσους μήνες να πάρει αποφάσεις και να κάνει εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς να έχει πλήρη γνώση των στοιχείων.

Και ο κος Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμοδίων Υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια.

Ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Και επειδή η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο κος Μητσοτάκης δε θα αποφύγει να λογοδοτήσει.

Όχι στην αντιπολίτευση αλλά στους πολίτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter