Τσίπρας: Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος, ανάγκη να αυξηθεί στα 800 ευρώ (Photos)

Τσίπρας: Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος, ανάγκη να αυξηθεί στα 800 ευρώ (Photos)

Περιοδεία στην αγορά της Καλλιθέας πραγματοποίησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Κατά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες τόσο για την δραματική μείωση του εισοδήματος και της κίνησης στην αγορά, όσο και για την αβίωτη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα νοικοκυριά και τους εμπόρους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την ακρίβεια.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας, σε δήλωσή του, στάθηκε ιδιαίτερα στην ακρίβεια και στις φουσκωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. «Το φετινό Πάσχα ίσως είναι το χειρότερο Πάσχα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια. Το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο διότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια. Περιόδευσα σήμερα στην αγορά της Καλλιθέας και είδα την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων που έρχονται τις γιορτινές αυτές μέρες να κάνουν τα λιγοστά τους ψώνια, αλλά και των επαγγελματιών που βιώνουν μία τρομακτική δυσκολία. Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολλούς μήνες ακόμα, θα οδηγηθούμε σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Πάσχα και χειρότερα», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν αρκούν παρεμβάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Χθες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 7,5% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 9%. Εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό. Και έχουμε δεσμευθεί και απαιτούμε να πάει στα 800 ευρώ εδώ και έναν χρόνο, πριν έρθει η κρίση. Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί ανάσα και προοπτική».

Εν συνεχεία, τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ: «Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αυξηθεί στα 800 ευρώ. Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογιαριασμούς. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Μέτρα ανάσας και Ανάστασης για το λαό».

«Είναι προφανές όμως ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί. Αυτά τα μέτρα της ανάστασης και της ανακούφισης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές μπορεί να τα κάνει πράξη», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter