Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αφήσει συνθήματα και διχαστικές κορώνες – Να έρθει σε debate (Video)

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αφήσει συνθήματα και διχαστικές κορώνες – Να έρθει σε debate (Video)

Παρέμβαση στο πολυθεματικό συνέδριο Star Forum 2023 στη Λαμία έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις εκλογές τις οποίες ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, τον κάλεσε σε Debate, υπενθυμίζοντας ότι το 2019 είχε κρυφτεί.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι όλες οι ποιοτικές μετρήσεις αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αποφασίζει τι θα ψηφίσει τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από τις κάλπες. Είναι σημαντικό οι πολίτες να ακούσουν προγραμματικές θέσεις, να ακούσουν αλήθειες, τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η 21η Μάη είναι η μέρα που μπορεί να σηματοδοτήσει μία μεγάλη αλλαγή που έχει ο τόπος. «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Σημαντικό η εκλογική αναμέτρηση να γίνει μέσα στα πλαίσια μίας πολύ ουσιαστικής συζήτησης. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες να ακούσουν προγραμματικές θέσεις, να ακούσουν αλήθειες. Μετά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχει αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία των ανθρώπων. Η τοξικότητα, η διάθεση σκληρή αντιπαράθεσης, η διάθεση διχασμού δεν αγγίζουν κανέναν. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Έλληνες. Δεν θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα όπως θέτει ο Μητσοτάκης. Δεν μιλάμε για την ανάγκη αυτοδύναμων αλαζονικών κυβερνήσεων. Μιλάμε για την ανάγκη κυβερνήσεων συνεργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι 50 μέρες που έχουμε μπροστά μας, θα είναι μέρες ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Θέλω να πιστεύω ο κύριος Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το 2019 δεν ήρθε να κουβεντιάσουμε ενώπιος ενωπίω, να καταθέσουμε τις θέσεις μας σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, τον αρνήθηκε, τον, φοβήθηκε. Εγώ θέλω να μιλήσουμε για την πολιτική ουσία, για τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και πώς αυτά θα τα υπερβούμε».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι «εργαλείο για να δείχνουν μία εικόνα σε σχέση με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία. Θα πάμε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που δεν θα είναι για κανέναν εύκολη, δεν θα είναι περίπατος. Μπορεί όμως ένα από τα στοιχεία της βραδιάς των εκλογών να είναι η μεγάλη διάψευση όλης αυτής της εικόνας που είχαμε διαμορφώσει το προηγούμενο διάστημα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter