Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα

«Το δίλημμα των εκλογών θα είναι Δημοκρατία ή Μητσοτάκης» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Περιστέρι το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που όπως είπε είναι «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής» τονίζοντας πως «δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα».

Συγκεκριμένα, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ανισότητας, της ακρίβειας και της εκτροπής, δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα. Υποσχέθηκε την επενδυτική βαθμίδα και απέδειξε ότι Μητσοτάκης και επενδυτικά βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες. Γιατί η οικονομική πολιτική του μπορεί να παράγει πράγματι κάποια κέρδη για λίγους και ισχυρούς αλλά δεν μπορεί να παράξει οικονομική σταθερότητα και προοπτική». «Επαναλαμβάνω πως καμία οικονομική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δημοκρατία και δικαιοσύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία από τις αρκετές αναφορές στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «με εργαλείο ανήθικα μέσα επιβάλλουν ανήθικη πολιτική για την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος».

«Είδαμε τη Δημοκρατία να κακοποιείται με τον πιο βάναυσο τρόπο»

«Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της δημοκρατικής εκτροπής ο κύβος ερρίφθη» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Είδαμε τη Δημοκρατία να κακοποιείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Τις υποκλοπές να ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή. Την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ. Καθεστωτική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στην υπηρεσία των σχεδίων του καθεστώτος Μητσοτάκη». «Είδαμε ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια να εμπλέκεται σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας με την παρακολούθηση ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμα πως όλα αυτά τα είδαμε γιατί έχουμε απέναντί μας ένα «επικίνδυνο καθεστώς». «Είδαμε ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια να εμπλέκεται σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας με την παρακολούθηση ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ακόμα.

«Να γιατί ο Μητσοτάκης δεν τολμά να προκηρύξει τώρα εκλογές»

Τους λόγους για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τολμά να προκηρύξει εκλογές εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αναρωτιέμαι, αφού ο κύριος Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή. Αφού όλα τα παπαγαλάκια – και είναι πολλά – της κυβερνητικής προπαγάνδας, διατείνονται ότι η εκλογική αναμέτρηση θα είναι για αυτόν ένας υγιεινός περίπατος. Γιατί άραγε, δε σηκώνει το γάντι; Γιατί δε προκηρύσσει τώρα εκλογές; Γιατί θέλει να καθίσει ως και τη τελευταία ημέρα γαντζωμένος στη καρέκλα της εξουσίας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι όπως ορισμένοι επιθυμούν να τη παρουσιάσουν. Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης φοβάται σα το διάολο το λιβάνι, τη λαϊκή ετυμηγορία. Γιατί ο κος Μητσοτάκης γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι την επόμενη των εκλογών δε θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Και γιατί σκοπεύει, στη πορεία προς τις εκλογές, να επιστρατεύσει κάθε μέσο, προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς του». «Το ενημερώνουμε ότι είναι μάταιος κόπος, ότι και να κάνει δεν θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία. Τον περιμένει η Νέμεσις» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από την Greek Mafia»

Αφήνοντας νέες αιχμές ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia, επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη διοικείται από την Greek Mafia».

Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στον λαό

«Σήμερα από το Περιστέρι στέλνουμε μήνυμα νίκης και της αλλαγής. Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται γιατί έχει βαθιές ρίζες και κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει». Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε από το Περιστέρι την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας

«Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης» τόνισε ακόμα ο κ. Τσίπρας σε μία έμμεση αναφορά στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών..

«Ο λαός καλείται να δώσει την απάντηση Δημοκρατία ή εκτροπή» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «θα απαντήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη όπως το Σύνταγμα μας ορίζει».

«Η δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας», δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «Μαζί θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα, τον ζόφο και την παρακμή. Τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν δει τα μάτια μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter