Τσίπρας: Θα αποτύχετε κ. Μητσοτάκη και στην τελευταία σας πρόβλεψη γιατί ήρθε η ώρα των πολλών (Video)

Τσίπρας: Θα αποτύχετε κ. Μητσοτάκη και στην τελευταία σας πρόβλεψη γιατί ήρθε η ώρα των πολλών (Video)

Την ψήφο εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας αλλά και του ελληνικού λαού στις επικείμενες ευρωεκλογές ζήτησε ο πρωθυπουργός, ενώ τοποθέτησε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τη σύγκριση των διαφορετικών προγραμματικών σχεδίων που έχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντί των προσωπικών επιθέσεων και της «μαύρης προπαγάνδας».

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως καταστροφικό το πρόγραμμα της ΝΔ, παραλληλίζοντάς το με τις πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στα βράχια το 2010. «Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σχέδιο που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και τη χρεωκοπία το 2010-2014» είπε και ρώτησε τον πολιτικό του αντίπαλο αν θα διασφαλιστεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ή θα οδηγηθεί η χώρα ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ με ασφαλιστικό Πινοσέτ και μισθούς και συντάξεις πείνας.

Εν συνεχεία, συνέκρινε τα αρνητικά παρεπόμενα των πολιτικών που ασκήθηκαν έως το 2014 με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας στάθηκε -μεταξύ άλλων- στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη στήριξη της δημόσιας Παιδείας αλλά και την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία. Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στα όσα εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και έγιναν νόμος του κράτους. «Όσα δεσμεύτηκα και ανακοίνωσα στη ΔΕΘ, νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται: Οι ελαφρύνσεις στη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τον ΕΝΦΙΑ, οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το επίδομα στέγασης. Η μη περικοπή των συντάξεων. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη των πολιτών σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας» είπε και πρόσθεσε: «Όλα νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται».

Αναφέρθηκε δε και στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες από το Ζάππειο, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά «δικαιοσύνη» και όχι «παροχές, κόλπα και δώρα». 

«Θα ψηφίσετε τη 13η σύνταξη τώρα που ο Βέμπερ διαφωνεί;»

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δημόσιες επικρίσεις του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν με το ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ. Συγκεκριμένα, επισήμανε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε στο Ζάππειο και με τα οποία διαφωνεί ο κ. Βέμπερ.

«Πριν προλάβετε να κρύψετε την αμηχανία σας, βγήκε ο κ. Βέμπερ να τοποθετηθεί για το σχέδιο μας. Και ενώ εσείς ψελλίζατε ότι σας αντιγράφουμε, αυτός είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς. Να τον χαίρεστε. Έχει τις ίδιες απόψεις με εσάς που δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη και δε θα την υποσχεθείτε ποτέ γιατί είναι ανέφικτο» σημείωσε και συνέχισε ρωτώντας: «Αλήθεια και τώρα τι θα κάνετε; Θα τη ψηφίσετε;».

«Ήρθε η ώρα των πολλών»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλες τις άστοχες προβλέψεις του κ. Μητσοτάκη, ενώ υποστήριξε ότι αποτυχημένη θα αποδειχτεί και η τελευταία πρόβλεψη του πολιτικού του αντιπάλου. Και συγκεκριμένα ότι θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός τον Κυρ. Μητσοτάκη.

«Μία ο κόφτης. Μία η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τις αξιολογήσεις. Μία η περικοπή των συντάξεων. Μία το 4ο, το 5ο μνημόνιο. Αποτύχατε σε όλα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τώρα έρχεται η ώρα να αποτύχετε και στη τελευταία πρόβλεψη που έχετε κάνει ότι θα σας εμπιστευτεί ο λαός».

«Και ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας για την ενίσχυση των πολλών. Αλλά ζητώ και ψήφο μομφής και καταδίκης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βέμπερ, του ΔΝΤ, καταδίκη των περικοπών στις συντάξεις, στις απολύσεις, στην εργασιακή απορρύθμιση και τη κοινωνική ισοπέδωση» είπε και έκλεισε λέγοντας: «Ήρθε η ώρα των πολλών να μιλήσουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter