Τσίπρας: Θα πρέπει να είμαστε πολύ ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τις υποχρεώσεις της

Τσίπρας: Θα πρέπει να είμαστε πολύ ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τις υποχρεώσεις της

Δήλωση με σαφή αποδέκτη την Τουρκία έκανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πώς η Ευρώπη οφείλει να στηρίζει τα μέλη της “απέναντι σε καταστρατηγήσεις τρίτων χωρών”.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του πρωθυπουργού:

«Πιστεύω ότι είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και χρειάζονται κοινές αποφάσεις, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη».

Ερωτηθείς ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε:

«Πρέπει να είμαστε πολύ σκεπτικοί στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει -συνέχισε ο κ. Τσίπρας- να είμαστε πολύ ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Αλλά ταυτόχρονα -κατέληξε- να κρατήσουμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη ισχυρός περιφερειακός παίκτης και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει στήριξη όλων των κρατών απέναντι σε καταστρατηγήσεις τρίτων χωρών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως κατά τη Σύνοδο θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των χωρών της Ε.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter