Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω την ευθύνη (Video)

Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω την ευθύνη (Video)

Ως οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου νωρίτερα ανακοίνωσε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το σύνθημα ώστε στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου να δοθεί μάχη ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει «βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αναγκών», αλλά και για να «αποτραπεί η επανάληψη των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν στις 21 Μαΐου».

Διαβάστε επίσης: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή (Video)

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Όπως ήδη ξέρετε δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μία σημαντική ευκαιρία για τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία. Μία παντοδυναμία μίας κυβέρνησης που έδειξε ότι δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο και ηγεμόνα πρωθυπουργό.

Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, να αποτρέψουμε την επανάληψη των συσχετισμών στις 25 Ιούνη. Οι πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, θα σταθούμε στα πόδια μας. Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν. Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στο δικό μου λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Να ζητήσω μία συγγνώμη για τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνω μια υπόσχεση για να δώσουμε τη μάχη ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αναγκών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter