Τσίπρας: Οι καθωσπρεπισμοί και η περίοδος χάριτος τελείωσαν!

Τσίπρας: Οι καθωσπρεπισμοί και η περίοδος χάριτος τελείωσαν!

Μετά τη στηλίτευση τόσο των φωτογραφικών διατάξεων προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων όσο και της επαναφοράς των συνταγών του ΔΝΤ άνευ μνημονίων στα εργασιακά, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση ότι ο καθωσπρεπισμός και η περίοδος χάριτος των 100 πρώτων ημερών τελείωσαν.

Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια, χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «πλυντήριο», αφού -κατά τα λεγόμενά του- σε κάθε άρθρο εντοπίζεται και μία εξυπηρέτηση. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΕΒ δίνει έτοιμα τα άρθρα και τις αιτιολογικές εκθέσεις στην κυβέρνηση για να μην κουράζεται, ενώ παράλληλα οι ιδεολογικές εμμονές της ΝΔ για την περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων ξαναγυρίζουν τη χώρα στους μνημονιακούς νόμους χωρίς την παρουσία των μνημονίων και του ΔΝΤ.

Δείτε επίσης: Τσίπρας για αποκαλύψεις Documento: Τώρα αποδεικνύεται ότι η μόνη σκευωρία ήταν οι εκβιασμοί εισαγγελέων για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο (Video)

Εν συνεχεία, πέρασε στη λεπτομερειακή παράθεση των ρουσφετιών της κυβέρνησης, όπως χαρακτήρισε συγκεκριμένες διατάξεις ο ίδιος. «Έρχεστε και θεωρείτε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και η κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων (delivery), είναι τόσο βασικές για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας ώστε να συμπεριληφθούν σε έναν αναπτυξιακό νόμο. Και ψάχνει κανείς να βρει το γιατί. Μέχρι που συνειδητοποιεί ότι το πρακτορείο διανομής ¨Άργος¨ έχει ενταχθεί στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών» είπε και συμπέρανε: «Μα εσείς εδώ δεν νομοθετείτε για το delivery. Εσείς κάνετε οι ίδιοι delivery στο μεγάλο αφεντικό!».

Η επόμενη επισήμανση του αφορούσε την ένταξη στους προς επιδότηση κλάδους τις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και τη συνδρομητική τηλεόραση. «Και πότε έγινε αυτή η προσθήκη; Όταν φάνηκε ότι κλείνει η συμφωνία τραπεζών – AlterEgo για την εξαγορά της Forthnet/Nova από τον όμιλο Μαρινάκη» στηλίτευσε, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάργηση της ονομαστικοποίησης των μετοχών για ιδιοκτήτες ΜΜΕ αλλά και στην εξαίρεση αυτών από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες. «Και ήρθατε σήμερα, όπως έμαθα από την εφημερίδα ¨Καθημερινή¨, να τροποποιήσατε υπουργική απόφαση για την κρατική ενίσχυση των έντυπων ΜΜΕ, που προέβλεπε ότι οι δικαιούχοι θα έπρεπε να μην έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία» συμπλήρωσε, ψέγοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν θέλει συνεπείς επιχειρηματίες αλλά διαπλοκή.

Ρουσφέτι και σε Eldorado, αναδρομικό «ξέπλυμα» με τη Golden Visa

O τέως πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του στο ίδιο μήκος κύματος. Ως προς την ένταξη των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στο αναπτυξιακό, σημείωσε πως αυτό συμβαίνει για να ευνοήσει η κυβέρνηση την επέκταση της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χρυσό στη Χαλκιδική, να πάει και στη Θράκη παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την απόκτηση Golden Visa πληρώνοντας για αγορά ακινήτου μέσω POS με διετή αναδρομικότητα, γεγονός που αγγίζει την κομπίνα των 40 εκατ. ευρώ με Κινέζους και τον πρώην αντιπρόεδρο του Jumbo, ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ντρέπονται στην κυβέρνηση που νομοθετούν τέτοια διάταξη ενόσω εκκρεμεί η προαναφερθείσα υπόθεση στα δικαστήρια.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις που νομοθετούνται για τους μετακλητούς του επιτελικού κράτους. «Να πάρουν μια αυξησούλα τα δικά σας παιδιά», ήταν το ειρωνικό του σχόλιο.

«Η περίοδος χάριτος τελείωσε»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ «οι 100 μέρες τελείωσαν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Από εμάς τελείωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί. Από τους πολίτες τελείωσε και η ασυλία». Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι «απέναντι στη νέα εργασιακή λαίλαπα. Απέναντι στο νέο αστυνομικό κράτος. Κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter