Τσίπρας: «Ως επόμενος πρωθυπουργός έχω ευθύνη να καταγγέλλω την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος»

Τσίπρας: «Ως επόμενος πρωθυπουργός έχω ευθύνη να καταγγέλλω την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας «ως ο επόμενος πρωθυπουργός», απάντησε σε αυστηρό ύφος στους κουτσαβακισμούς του πρωθυπουργού αναφορικά με τη δέσμευση ποινικής διερεύνησης της σκανδαλώδους Διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

«Απειλήσατε ευθέως τον υπουργό, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτά ξεχάστε τα, δεν περνάνε πια…» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην τριτολογία του ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια». Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει πριν ο πρωθυπουργός παραχαράξει για ακόμη μια φορά την ιστορία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε: «Ως αυριανός πρωθυπουργός έχω ευθύνη να σας καταγγέλλω όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται και αυτό θα κάνω στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα είναι και ο τελικός κριτής».

Προηγουμένως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητστοτάκη «αρνητή της πραγματικότητας», καθώς με όσα είπε κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια όχι μόνο δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση, αλλά εντείνει και την ανησυχία μέσου πολίτη που «δεν βγάζει δεύτερη βδομάδα του μήνα, αλλά (σύμφωνα με τον πρωθυπουργό) ο πληθωρισμός είναι χαμηλός…».

Ο κ. Τσίπρας παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα για να καταδείξει την ταξική μεροληψία του Κυρ. Μητσοτάκη υπέρ των μεγάλων εισοδημάτων, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των «ρευματοκοπών» και ραγδαία μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Εγκάλεσε δε για fake news τον πρωθυπουργό με φόντο την επίκληση μιας δήλωσης που δήθεν έκανε ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ και διερωτήθηκε με αφορμή το επιχείρημα του Κυρ. Μητσοτάκη για την άνοδο στις μετοχές της ΔΕΗ, λέγοντας: «Αφού τόσο ανεβαίνει η τιμή, γιατί πουλήσατε τις μετοχές;».

Διαβάστε επίσης:

«Ιπτάμενο» σκάνδαλο € 1,85 δισ. στην Καλαμάτα

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter