Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Apivita

Τσίπρας: Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα για το ποδόσφαιρο είναι η Apivita για τα προϊόντα της (Video)

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», ανέφερε -μεταξύ άλλων - ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Apivita Νίκος Κουτσιανάς υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό με τη φράση «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα» ενώ αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στους τομείς των εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας .

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής.

Ομιλία από τις εγκαταστάσεις της «Apivita», στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Posted by Alexis Tsipras on Montag, 4. September 2017

Φωτάκης: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Apivita σηματοδοτεί τη στήριξη στην πραγματική οικονομία

Εταιρεία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα χαρακτήρισε την Apivita, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι διαθέτει ένα υποδειγματικό, πρωτοποριακό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Η Apivita διαθέτει ένα υποδειγματικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, που είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση της οικονομίας της γνώσης, δηλαδή το να μπορεί να υποδεχθεί μια γνώση, αλλά και να μπορεί να αναπτύξει γνώση», τόνισε ο κ. Φωτάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε ότι «το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι ότι ουσιαστικά αξιοποιεί την ελληνική βιοποικιλότητα, η οποία έχει διάφορα χαρακτηριστικά με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τα οποία και αναδεικνύει».

Το τρίτο, όπως είπε ο υπουργός, έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις «που ακόμη σε περίοδο κρίσης, όπου έχει συμπιεστεί και υποτιμηθεί η εργασία, η Apivita πραγματικά ακολούθησε μια πολιτική στήριξης των εργαζομένων».

Το τελευταίο σημείο που κάνει την Apivita να ξεχωρίζει στην ελληνική και διεθνή οικονομία, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Φωτάκης, είναι η προσπάθεια που γίνεται και μάλιστα με επιτυχία, της διασύνδεσης της αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα του πολιτισμού. «Ο κήπος του Ιπποκράτη που έχει φτιάξει, η διασύνδεση, οι συμβολισμοί, τα σημειολογικά αυτά στοιχεία που συνδέουν την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Ακόμα ο κ. Φωτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της Apivita «σημάδι στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και της έρευνας και τεχνολογίας που αναπτύσσεται στην επιχείρηση. Είναι η οικονομία πάνω στην οποία θα βασιστούμε την επόμενη μέρα και στην οποία βασιζόμαστε ήδη, γιατί έχει ξεκινήσει η επόμενη μέρα. Είναι η οικονομία που χαρακτηρίζουμε ως οικονομία της γνώσης, που προσθέτεις αξία σ΄ αυτά που κάνεις και μπορεί να φύγεις μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.