Τσίπρας: Πάρτε πίσω την αθλιότητα με το κόψιμο σχεδόν 30.000 μαθητών από τα ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την αθλιότητα με το κόψιμο σχεδόν 30.000 μαθητών από τα ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας

Να «παγώσει» την εφαρμογή της ρύθμισης για το «κόψιμο» εισαγωγής στην τριτοβάθμια, που αφήνει εκτός 25.000-30.000 μαθητές, στο όνομα της ηρεμίας των οικογενειών τους και της νεότητας ζήτησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας δριμύ επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη που για τρίτη φορά δεν εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο

Σχολιάζοντας τις διαρροές κύκλων του Μαξίμου ότι η απουσία του πρωθυπουργού οφείλεται στην επιθυμία του να μην ταράξει την… ηρεμία των υποψηφίων των Πανελλαδικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό θρασύδειλο, αμετανόητο και δειλό δήλωσε πως ταράζει την ηρεμία τους μειώνοντας κατά το 1/3 τις ελπίδες τους να περάσουν στο Πανεπιστήμιο.

«Όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα» είπε επισημαίνοντας πως τροπολογία του υπουργείου Παιδείας παρακάμπτει το ίδιο του Σύνταγμα εξισώνοντας αμφιβόλου ποιότητας κολέγια με ΑΕΙ.

«Για λόγους μόνο επικοινωνίας, για να υπερασπιστείτε ιδεοληψίες, για να χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο, έρχεστε να ψηφίσετε νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε» υπογράμμισε.

Κάλεσε επίσης  τον πρωθυπουργό να το ξανασκεφτεί και όπως αναστέλλει την αθλιότητα με την πανεπιστημιακή αστυνομία, να αναστείλει και το κόψιμο στην εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια.

«Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης»

 

«Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων του 100.000 μαθητές της τρίτης Λυκείου» που φέτος περνούν τον Γολγοθά των εξετάσεων μέσα στην πιο δύσκολη χρονιά της υγειονομικής κρίσης, στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

«Γιατί τέτοιο μένος με τη νέα γενιά;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας ότι πρώτα ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους νέους ως υπεύθυνους για την εξάπλωση πανδημίας, τώρα με τον εργασιακό νόμο τους εξωθεί να δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα, ενώ τους πετάει έξω από τα ΑΕΙ.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε ακόμη και για ταξικό μίσος του πρωθυπουργού, με αφορμή τους απόφοιτους των εσπερινών λυκείων. Όπως είπε, ήταν θεσμός να εισάγεται στα πανεπιστήμια το 1% από αυτούς τους υποψηφίους. Έτσι δινόταν η δυνατότητα κάθε χρόνο για 600-700 εισακτέους από τα παιδιά των νυχτερινών σχολείων. «Που δεν έχουν δυνατότητα από τον μπαμπά να πάνε στα κολέγια και στο Κολάμπια, αλλά δουλεύουν. Σ’ αυτά τα παιδιά κόβετε το μέλλον» υπογράμμισε.

 

«Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου»

«Μιλάει για λαϊκισμό και δημαγωγία ο άνθρωπος που ντύθηκε μακεδονομάχος και πήρε αγκαζέ τη Χρυσή Αυγή, που τιμά στα κρυφά τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν τολμά ούτε να αναφέρει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Όταν θα μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία να κοιτά τον καθρέφτη, θα βλέπει το πρόσωπό του», «δίπλα στο λήμμα δημαγωγός θα είναι η φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη», είπε και τον χαρακτήρισε ως τον «μεγαλύτερο δημαγωγό και τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου».

«Η θρασυδειλία δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της «εφημερίδας της κυβέρνησης», όπως αποκάλεσε «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο παγώνει η εφαρμογή του νόμου, που πέρασε σε συγκρουσιακό κλίμα για την ίδρυση ειδικού σώματος ασφαλείας μέσα στα ΑΕΙ.

«Γιατί δεν βάζει τη Δημοκρατία στα πανεπιστήμια, όπως έλεγε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για αστειότητες και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψηφίζει μόνο για λόγους επικοινωνίας νόμους, τους οποίους τελικά δεν μπορεί να εφαρμόσει.

«Οι “βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι “φασίστες”»

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για την επέτειο 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο πρώτος είχε το θράσος να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά ως «κομματάρχης της δεξιάς σε καφενείο» με λόγο διχαστικό και ανιστόρητο».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «τόλμησε να μιλήσει εξ ονόματος των προοδευτικών δυνάμεων» και πως «οι “βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι γίναμε “φασίστες”».

Και υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης ονόμασε χθες μπροστά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ως «σκοτεινό διάλειμμα», που μεταξύ άλλων αναβάθμισε το κύρος της χώρας.

«Σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία που την οδήγησε η Ν.Δ.; Σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια; Σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατά σήμερα στην πανδημία; Σκοτεινό διάλειμμα τα 37 δισ. που βρήκε στα δημόσια ταμεία; Η μείωση της ανεργίας κατά 10 %; Το μαξιλάρι στο οποίο κοιμάται σήμερα ήσυχος;», ανέφερε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter