Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συναντήσεις στο Μαξίμου

Τσίπρας προς Ένωση Τραπεζών: Ανάπτυξη κοντά στο 2% το 2017

Φωτογραφία: Andrea Bonetti

Την πεποίθηση ότι στο 2017 μπορούμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη κοντά στο 2%, μέγεθος που δεν έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία, όπως παρατήρησε, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τους «ενθαρρυντικούς δείκτες» αλλά και τα «ενθαρρυντικά» σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε και την αναγκαιότητα εργαλείων ρευστότητας και αύξησης της ζήτησης «για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι ο ρόλος των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η αλήθεια είναι ότι έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες, και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ' ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού-, μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».

Υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται κατά την εκτίμηση του «είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία». «Και άρα ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των τραπεζών, σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ χρήσιμος», συνέχισε, για να προσθέσει πως «ταυτόχρονα με αυτή την προσπάθεια πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες». Επ΄ αυτού επισήμανε: «Ήδη είχαμε μια θετική εξέλιξη τον Ιούλιο, με την αύξηση κατά 1 δισ. Νομίζω ότι αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να επιταχυνθεί, και με αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι θα κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της κρίσης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού είχε σχολιάσει τα τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται η προσπάθεια για αλλαγή σελίδας αλλά και η καταστροφολογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας είχε το πρωί ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά και την αναγκη να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε επίσης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.