Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε να χειριστείτε το ποδόσφαιρο, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν; (Video)

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε να χειριστείτε το ποδόσφαιρο, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν; (Video)

Κατά μέτωπο πυρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του πρωθυπουργού για τις διπλωματικές αρρυθμίες της κυβέρνησης αλλά και για το χάος που επικράτησε μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και της τροπολογίας εξπρές που έριξε λάδι στη φωτιά της ποδοσφαιρικής βεντέτας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

«Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς. Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – όμη γέννετω- μια γεωπολιτική κρίση;» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής

«Τον κο Αυγενάκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Αλλά σήμερα θέλω να του εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου. Πολύ απλά γιατί στους χειρισμούς αυτούς, ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει ο Αυγενάκης. Υπάρχει μόνο ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου. Υπάρχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος που φέρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο», τόνισε και συνέχισε: «Μη πάτε να ρίξετε λοιπόν το Μουτζούρη στον Αυγενάκη».

«Αφου εσείς τα αποφασίσατε όλα. Είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνος για το χάος. Γιατί η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση, σας οδήγησε σε πρωτοφανείς ακροβατισμούς. Και έχει κόστος αυτό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Έχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

«Γιατί όταν ο κ. Αυγενάκης αντικαθιστούσε δυο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εσείς ήσασταν πίσω από την επιλογή τους. Γιατί στο Μαξίμου συντάχθηκε, σύμφωνα με τι πληροφορίες του Τύπου, αλλά και την κοινή λογική, το τουήτ του κ. Αυγενάκη, που ξεσήκωσε θύελλα. Γιατί, τέλος, δική σας ιδέα ήταν η τροπολογία που μέσα σε ώρες σκαρώσατε, υπό το κράτος του πανικού για τις αντιδράσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αλλά το τονίζω. Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας. Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα. Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτεια που υπογράψατε με την διαπλοκή. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτεια και προς πολλές κατευθύνσεις. Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους.

«Ελπίζουμε κ Μητσοτάκη, τουλάχιστον αυτήν την ύστατη στιγμή, και μετά από όλα τα διπλωματικά αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, να αναθεωρήσετε τη στάση σας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Και να καθίσετε στο τραπέζι για να συζητήσουμε μια σοβαρή εθνική στρατηγική για την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

«Που να προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να μας ξανακάνει πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Και όχι να προσπαθείτε να κρύψετε την πολιτική σας ανεπάρκεια και τις διπλωματικές σας αποτυχίες πίσω από ακροδεξιές κραυγές. Αν συνεχίσετε να κάνετε πολιτική σε κρίσιμα διεθνή θέματα με όρους εσωτερικής επικοινωνιακής κατανάλωσης και πυροτεχνημάτων, σε λίγο δε θα σας παίρνει κανένας έξω στα σοβαρά», υπογράμμισε.

«Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα μνημόνια. ¨η για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες. Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2829729637094712/?__xts__%5B0%5D=68.ARBpIrRYvid5jvN-eJTeT1qh6RT6LWCqOTxtgV3_T4zcsb198CvszjCDOZw1BxFCy4NqjD1NYL2H2BMnh9ei9YvBCblritWzYXClxfqpduXmcklXYx9RTZUvacAh1Q5nq50tzAsFn_TQ8Xzc5PDUQdgk2xYHcPLSNnI5OwTf6e38RxPQq8QEqpnXX1HvPtS1UnCoyxm1DzEEo_LcpdWRpDMGaOK2P9CKukQZ1gLJQRw23P1XNjVEHdQOKB-pyMg6nGq_w5jKv9bVwMuQ3uxzSGLiD4o-JNu3sjwlUszhsx-iFhj6iw7rKnGgm33HHqDS9WcjtyOWZH_-TQfQiDmoYKRxlRI&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter