Τσίπρας προς Μπουτάρη: Βρήκες τον μπελά σου – Στήριξη για τις δημοτικές εκλογές

Τσίπρας προς Μπουτάρη: Βρήκες τον μπελά σου – Στήριξη για τις δημοτικές εκλογές

“Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

 “Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις” είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στoν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους, στο δημαρχείο.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια είπε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του δημάρχου.

“Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter