Τσίπρας: Προχωράμε τα έργα που είχαν καταντήσει ανέκδοτο

Τσίπρας: Προχωράμε τα έργα που είχαν καταντήσει ανέκδοτο

Με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Στις προοπτικές της χώρας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για “θετική συγκυρία της ελληνικής οικονομίας”, την επιτυχή έξοδο στις αγορές, την αναβάθμιση της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης, τη βελτίωση των δεικτών εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καθώς και των μακροοικονομικών δεικτών, βελτίωση η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τους ιδιαίτερα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης του δεύτερου και τρίτου τριμήνου του 2017.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, μετά την έξοδο από την αυστηρή επιτροπεία. Χαρακτήρισε σημαντική τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, την υγεία, την παιδεία, τις αγορές και τις υπηρεσίες, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προσέλκυση κεφαλαίων και την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να τονωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και οι δημόσιες στον τομέα των υποδομών.

Σε ότι αφορά στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, που τέθηκε από εκπροσώπους φορέων, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή περιλαμβάνεται στα αντίμετρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί με βάση τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μετά το 2019, θα είναι σημαντικός και θα χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω μείωση των συντελεστών άμεσων και έμμεσων φόρων.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στα μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος με το άνοιγμα αγορών και υπηρεσιών, την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τις ευεργετικές επιπτώσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ως προς το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τόσο την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα λειτουργήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όσο και τα νέα εργαλεία για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πόλη, προχωρώντας σε έργα που είχαν καταντήσει ανέκδοτο, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση της σήραγγας των Τεμπών και η αλλαγή στον ΟΑΣΘ – και όχι με τη ρητορική της συμπρωτεύουσας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε ακόμα ότι έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται η επίλυση των χρόνιων ζητημάτων, όπως η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας και η ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης.

ΝΔ σε ρόλο… γκιουλέκα

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε, είδε και…απήλθε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας τον χειρότερο εαυτό του!

Μοίρασε πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Και όλα αυτά σε μία πόλη με ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού από τη Θεσσαλονίκη υφήρπασε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» υποσχόμενος κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, σχίσιμο των μνημονίων και τόσα άλλα.

 Όλα αυτά στη Βόρειο Ελλάδα που υποφέρει από μία πρωτοφανή ανεργία. Στη Βόρειο Ελλάδα που οι επιχειρηματίες της πνίγονται από τη φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση, από την έλλειψη ρευστότητας με τα capital controls, από τον σκληρό ανταγωνισμό που υφίστανται από τις γειτονικές αγορές.

Σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή ο πρωθυπουργός μίλησε πάλι για ανάπτυξη και για την θετική πορεία της οικονομίας. Υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας για μετά το 2019 ξεχνώντας ότι ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ψήφισαν τη μείωση του αφορολόγητου, την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων και μία συνεχιζόμενη λιτότητα σε βάθος χρόνου.

Έκανε επίσης λόγο για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο λιμάνι που ο ίδιος ως αντιπολίτευση και οι σύντροφοί του πολεμούσαν την όποια αναπτυξιακή ενέργεια είχε επιχειρηθεί γι’ αυτό.

Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της διπλής σήραγγας των Τεμπών, ξεχνώντας ότι τα έργα αυτά ξεκίνησαν και είχαν φτάσει μέχρι την τελική τους φάση από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Και με μία αλαζονική διάθεση πρόβαλλε ως μοντέλο ανάπτυξης την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω!

Η επιχειρούμενη για άλλη μια φορά εξαπάτηση του ελληνικού λαού και ειδικότερα του λαού της Βορείου Ελλάδας από τον πρωθυπουργό θα αποτελούσε μέρος μιας πολυπαιγμένης κωμωδίας αν η κατάσταση δεν είχε ξεπεράσει τα όρια του τραγικού.

Συστήνουμε στον πρωθυπουργό, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα να θυμάται την παροιμία: ”Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter