Τσίπρας σε Κατρίνη: «Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για τη Μαξίμου ΑΕ»

Τσίπρας σε Κατρίνη: «Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για τη Μαξίμου ΑΕ»

Ενώ ο πρωθυπουργός απαξίωσε τον Μιχάλη Κατρίνη και επέλεξε να αποχωρήσει από την Ολομέλεια την ώρα που ο πρόεδρος της Κ.Ο, του ΚΙΝΑΛ πήρε τον λόγο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφενός άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις του κ. Κατρίνη και αφετέρου του θύμισε τα λόγια της Φώφης Γεννηματά περί «Μαξίμου ΑΕ».

Κατά τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει «λευκή επιταγή» στην πλειοψηφία και ειδικά σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση δημόσιου χρήματος.

«Ό,τι θεωρούμε θετικό το υπερψηφίζουμε, ό,τι θεωρούμε προβληματικό ή υπάρχουν ενδείξεις αδιαφάνειας και σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις, δεν θα τα υπερψηφίσουμε. Είναι στάση έντιμη και αρχών, είναι στάση ευθύνης» απάντησε στο σχετικό ερώτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον Μ. Κατρίνη από το βήμα της Ολομέλειας.

«Κύριε Κατρίνη, εμείς δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή ούτε για ένα ευρώ στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει εδώ για Μαξίμου ΑΕ» υπενθύμισε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τους πυραύλους.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα να απευθυνθεί στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ έχει την πολιτική της σημειολογία, καθώς όχι μόνο συμβαίνει για πρώτη φορά, αλλά αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις τον πολιτικό του αντίπαλο κι ας μην είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Παίρνοντας τον λόγο για να δευτερολογήσει, ο κ. Κατρίνης αντέτεινε στον κ. Τσίπρα ότι είναι λανθασμένη η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

«Κύριε Τσίπρα, κάνετε λάθος που δεν ψηφίζετε τη συμφωνία. Η διπλωματία είναι η λύση, όμως, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον κίνδυνο που είναι ορατός εξ Ανατολών» υποστήριξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter