Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας» (Video)

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας» (Video)

Απαντώντας στις προκλήσεις του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους στην Ολομέλεια.

Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα» με φόντο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για την οικονομία και τα τραγικά δημοσιονομικά στοιχεία που καταγράφει η χώρα επί πρωθυπουργίας του.

Κατά την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την έξαρση της πανδημίας, συμπέρανε δηκτικά βάσει της πρωτολογίας του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση όλα τα έκανε τέλεια και για όλα τα στραβά -ως προς τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων- φταίνε οι πολίτες. Επισήμανε δε ότι χρέος της αντιπολίτευσης δεν είναι, πλέον, μόνο η άσκηση αντιπολίτευσης αλλά και η ενημέρωση της κοινής γνώμης εξαιτίας του στρεβλού μιντιακού τοπίου. «Αυτή η διαστρέβλωση είναι ο κίνδυνος να δημιουργήσει τάση για απόρριψη του κινδύνου της πανδημίας» προειδοποίησε.

«Δεν έχετε θετικό ισοζύγιο ούτε στην οικονομία, ούτε στην υγεία»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα σχεδίου, παλινωδίες, διαρκή προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στους πολίτες για τους μήνες που ακολούθησαν μετά το lockdown. «Στην πρώτη φάση παραλύσατε την οικονομία στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Και αμέσως μετά, αφήσατε απροστάτευτη τη δημόσια υγεία μπας και σώσετε την οικονομία, με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουμε πουθενά θετικό ισοζύγιο. Ούτε στην οικονομία, ούτε στην υγεία» διαπίστωσε και παρέθεσε παραδείγματα για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς μαζικά ή υποχρεωτικά τεστ, η κυβέρνηση δεν επένδυσε στο brand της ασφαλούς υγειονομικά χώρας που η ίδια διαφήμιζε, αύξηση της πληρότητας σε αεροπλάνα και πλοία, θέσπιση διαφορετικών διαφορετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κάθε πύλη εισόδου, δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, απόκρυψη κρουσμάτων και -εσχάτως- το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο.

«Στον τομέα του ΕΣΥ τώρα, το lockdown έγινε -και καλώς έγινε- για να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να προετοιμαστούμε για το νέο κύμα. Αλλά εσείς τι κάνατε με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Καταφέρατε σε συνθήκες πανδημίας ενώ βαυκαλιζόσασταν για το αντίθετο, να έχετε λιγότερο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία τον Ιούλιο του 2020 απ΄ αυτό που αφήσαμε εμείς ένα χρόνο πριν» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για 5.000 λιγότερους υγειονομικούς. 

«Δεν μειώνεται τον αριθμό μαθητών ανά τάξη για να μην κάνετε προσλήψεις»

Μετά την στηλίτευση της «δημιουργικής λογιστικής» από την υπουργό Παιδείας ως προς τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, ο κ. Τσίπρας συμπέρανε ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε τέτοιες «λεκτικές χοντράδες» επειδή δεν θέλει να προβεί σε προσλήψεις. «Είχαμε προβλέψει 10.500 μόνιμες προσλήψεις προ κορονοϊού. Οι μισοί φέτος και οι μισοί του χρόνου. Δεν προσλάβατε ούτε έναν. Και καλά δε κάνετε προσλήψεις μόνιμων. Δεν κάνετε ούτε αναπληρωτών. Όχι απλά δεν αυξήσατε τους αναπληρωτές φέτος, αλλά τους μειώσατε από πάνω..» επέκρινε και συμπλήρωσε πως η ίδια κατάσταση παρατηρείται και για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στα σχολεία.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρέθεσε και τις προτάσεις του κόμματος προς την κυβέρνηση τόσο για την υγεία όσο και για την παιδεία. Ειδικότερα, πρότεινε στον πρωθυπουργό τα εξής:

  • Καλύψτε τις οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία.
  • Στελεχώστε τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Καλύψτε έστω τον περσινό αριθμό των αναπληρωτών.
  • Μοιράστε τις σχολικές τάξεις στα δύο, ξεκινώντας απ΄ αυτές που έχουν 25-26 μαθητές. Κι αν δεν περισσεύουν αίθουσες, τότε βάλτε τα μαθήματα πρωί – απόγευμα.
  • Αξιοποιήστε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για προσλήψεις και υποδομές σε παιδεία και υγεία.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2700127150314175

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter