Τσίπρας σε Μητσοτάκη – Η σοβαρότητα στα εθνικά δεν σημαίνει συναίνεση στα λάθη σας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη –  Η σοβαρότητα στα εθνικά δεν σημαίνει συναίνεση στα λάθη σας

Παρά τα ομολογουμένως πολλά (και από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο) δημοσιεύματα τα οποία μιλούσαν για «συναινετικό κλίμα» στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ούτε το κλίμα μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ούτε φυσικά το κλίμα στο χθεσινό Συμβούλιο, περιγράφεται επακριβώς με τον όρο «συναίνεση».

Γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr οι τόνοι αρχής γενομένης από την ομιλία σε λίγη ώρα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή θα ανέβουν.

Κι αυτό διότι πίσω από την απουσία υψηλών αντιπολιτευτικών τόνων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται οι σοβαρότατες διαφωνίες του με όσα πράττει ή δεν πράττει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία, τις οποίες διαφωνίες αναμένεται να εκφράσει και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, σε λίγη ώρα στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στις παλινωδίες κυβερνητικών στελεχών αλλά και του Μαξίμου όσον αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και θα κατηγορήσει την Κυβέρνηση για έλλειψη συγκεκριμένων στόχων στην εξωτερική μας πολιτικής και ειδικά απέναντι στη στάση του Ρ. Τ. Ερντογάν. Κάτι τέτοιο μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής αποκτά όπως είναι φυσικό ξεχωριστή σημασία.

Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση

Το μήνυμα που στέλνει η Κουμουνδούρου είναι ότι η σοβαρότητα με την οποία το κόμμα και ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν τα εθνικά μας θέματα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει «συναίνεση» στις παλινωδίες και την αφωνία της Κυβέρνησης.

Παράλληλα ζητά να ασκηθεί πολύπλευρη πίεση προς την Τουρκία, να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ληφθεί σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητά της στην Κύπρο, να επεκταθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις και κατά προσώπων και εταιρειών που εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες στην περιοχή που καλύπτει η ανυπόστατη και παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, να ζητηθεί η άμεση σύγκληση της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου για τη στήριξη της Ελλάδας και Κύπρου, να εξαντληθούν οι πιέσεις προς τις ΗΠΑ για πιο δυναμική στάση απέναντι στην Τουρκία, ενόψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τις συνομιλίες για περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, να πιεστεί η Ιταλία προκειμένου να πάρει σαφή θέση απέναντι στις παράνομες ενέργειες της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, ενόψει μάλιστα και της ανανέωσης της ευρωπαϊκής επιχείρησης Sophia τον Μάρτιο, να ενισχυθούν οι επαφές με όλες τις πλευρές στη Λιβύη και να ενταθούν οι συνομιλίες με την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ και να καταβληθεί προσπάθεια ώστε και οι όποιοι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία να υπάρχουν και να συνεχιστεί ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter