Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ – Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει η Δημοκρατία και ο τόπος»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ – Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει η Δημοκρατία και ο τόπος»
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επι των ημερών σας η Υπηρεσία διοικούνταν από τη Greek Mafia» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αποδίδοντας χωρίς αποστροφές την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό για τις «βαθιές και ανεξίτηλες πληγές» που άνοιξε στη Δημοκρατία το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πέραν της σκληρής κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την «άδικη αναδιανομή πλούτου» που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας στον προϋπολογισμό την πολιτική της προσήλωση στην όξυνση των ανισοτήτων μέσω της εξυπηρέτησης και της πριμοδότησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πολύκροτο σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους που δρούσε πότε μέσω της ΕΥΠ και πότε μέσω του Predator.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε ευθύς εξ αρχής να αντικρούσει τα πυρά που εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το πρωτοσέλιδο του «Βήματος». «Μαθαίνω ότι θα επιχειρήσετε να κατεβείτε και στο τελευταίο σκαλοπάτι» ανέφερε εισαγωγικά και πρόσθεσε:

«Αυτό των κατασκευών, της λάσπης και του φτηνού αντιπερισπασμού. Είστε πολύ προβλέψιμος. Αλλά δε θα διασωθείτε. Αν είχατε στα αλήθεια στοιχεία που φανερώνουν ότι η εκτροπή που επιχειρείτε είναι κάτι σύνηθες, συνέβαινε και επί ΣΥΡΙΖΑ, θα τα είχατε ήδη καταθέσει στο δημόσιο διάλογο εδώ και έξι μήνες. Σας προκαλώ, λοιπόν, ελάτε να ανοίξουμε τα αρχεία της ΑΔΑΕ. Τα αρχεία που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οι πάροχοι. Τα αρχεία της Εισαγγελίας. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Γιατί φοβάστε;».

Τόνισε δε τη διαφορά στη λειτουργία της ΕΥΠ την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν της ΝΔ, προχωρώντας στην προαναφερθείσα αντίστιξη για την έρευνα και τον… διοικητικό ρόλο που απέκτησε στην Υπηρεσία η «Greek Mafia». «Ελπίζω, σήμερα, να επιχειρήσετε να δώσετε κάποιες απαντήσεις σε όσα κρατάτε με νυχιά και με δόντια στο σκοτάδι. Την προηγούμενη φορά, το βάλατε στα πόδια χωρίς να απαντήσετε σε ένα κρίσιμης σημασίας ερώτημα που αφορά την εθνική μας ασφάλεια. Και όλοι καταλάβαμε ότι είστε ένοχος!» επισήμανε.

«Μόνος θα το πιείτε το ποτήρι»

 

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε πόσο μπορεί να αντέξει ο πρωθυπουργός «το μαρτύριο της σταγόνας» με τις αλυσιδωτές αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του παράκεντρου που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Έκρινε πως οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν θα κάνουν τη χάρη στον πρωθυπουργό να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, εξηγώντας:

«Άλλοι γιατί πραγματικά αισθάνονται φόβο για το περιεχόμενο των υποκλοπών. Άλλοι γιατί γνωρίζουν ότι δε θα βρίσκονται εδώ την επόμενη ημέρα. Η μισή και παραπάνω από τη κοινοβουλευτική σας ομάδα, γνωρίζει ότι δε θα επανεκλεγεί. Και άλλοι γιατί δεν επιθυμούν να σας δώσουν το περιθώριο ενός μετεκλογικού αφηγήματος ανατροπής». Κατόπιν τούτου, συμπέρανε: «Μόνος, λοιπόν, θα το πιείτε το ποτήρι. Και θα είναι πολύ πικρό, γιατί εσείς υποτίθεται ότι χτίσατε μια εικόνα φιλελεύθερου πολιτικού».

«Κράτος και παρακράτος έγιναν ένα»

 

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επί ημερών του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου «κράτος και παρακράτος έγιναν ένα» εξαιτίας της βάναυσης παραβίασης της ιδιωτικότητας. «Μπορεί τον κ. Χατζηδάκη να μην τον ενοχλεί και να μην αντιδρά αν αντί για εκλεγμένος πολιτικός και υπουργός, κυκλοφορεί ως στόχος της ΕΥΠ με τον κωδικό αριθμό 5046c, αλλά υπάρχουν χιλιάδες πολίτες και πολύ ψηφοφόροι σας κ. Μητσοτάκη που δεν το ανέχονται αυτό» συμπέρανε, υπογραμμίζοντας ότι οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι «δεν ανέχονται -κυρίως- την επιχείρηση συγκάλυψης» και «αυτή τη διολίσθηση προς τον Ολοκληρωτισμό».

«Για πόσο θα ευτελίζετε τους θεσμούς της Δημοκρατίας;»

 

Υπενθύμισε, επίσης, ότι πριν μια εβδομάδα ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον πρωθυπουργό να το βάζει στα πόδια. «Σήμερα τι πρέπει να κάνω για να απαντήσετε; Σήμερα τι πρέπει να ρωτήσω; Τι να πρωτο-ρωτήσω;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε την πιστοποίηση της παρακολούθησης των Γ. Κύρτσου και Τ. Τέλλογλου από την ΕΥΠ μέσω της πρόσφατης εφόδου της ΑΔΑΕ στην Cosmote.

Επισημαίνοντας την καταγγελία του κ. Τέλλογλου για φυσική παρακολούθηση από την ΕΥΠ, προχώρησε σε νέα παράθεση σειράς ερωτημάτων: «Που οδηγείτε τη χώρα κ. Μητσοτάκη; Θα αναλάβετε την ευθύνη σας για τη κατ εξακολούθηση επαναλαμβανόμενη εκτροπή; Για πόσο θα δραπετεύετε; Για πόσο θα παραβιάζετε το κράτος δικαίου; Για πόσο θα ευτελίζετε τους θεσμούς της δημοκρατίας;».

Διόλου τυχαίο ότι κατέστησε σαφές πως η ΑΔΑΕ «έχει την αρμοδιότητα να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών», συμπληρώνοντας: «Αν θεωρείτε ότι η παρεμπόδιση της διαλεύκανσης της υπόθεσης των υποκλοπών από την εκ του Συντάγματος αρμόδια αρχή μπορεί να γίνει ανεκτή, ας γνωρίζετε ότι στη χώρα υπάρχει ακόμη Σύνταγμα αλλά και δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και το ρόλο τους».

Απευθύνθηκε και στους λειτουργούς της ελληνικής Δικαιοσύνης, μεταφέροντας το εξής μήνυμα: «Δε χρειαζόμαστε Βέλγους εισαγγελείς γιατί είμαι βέβαιος ότι οι εισαγγελείς μας θα μπορούσαν να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, αν είχαν λυμένα τα χέρια τους. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να αφήσουμε επιτέλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να αναπνεύσουν χωρίς παρεμβάσεις που προσβάλουν το λειτούργημα, το ρόλο τους αλλά και την ίδια τη χώρα μας διεθνώς».

«Προκηρύξτε εκλογές»

 

Με αφορμή την έντονη φημολογία περί προκήρυξης εκλογών από τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ανακοινώσει σήμερα ή σε λίγες ημέρες πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ξεκαθαρίζοντας όμως πως το εύχεται. «Θα είναι μια διέξοδος η λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε και κατέληξε ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές για να ανασάνει η Δημοκρατία και ο τόπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter