Τσίπρας σε ΝΔ: Ευτυχώς που αυτή τη φορά ψηφίζετε την ενίσχυση των συνταξιούχων

Τσίπρας σε ΝΔ: Ευτυχώς που αυτή τη φορά ψηφίζετε την ενίσχυση των συνταξιούχων

Τα πεπραγμένα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2016 υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα τότε που η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το εφάπαξ επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Τότε έστρωσε το χαλί ο κ. Σόιμπλε, σήμερα ο κ. Βέμπερ. Εμένα μου αρκεί που έρχεστε και τα ψηφίζετε ένα προς ένα» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας , θυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, το 2016, είχε αρνηθεί να υπερψηφίσει το εφάπαξ επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους με πρόσχημα τη δυσανεξία των δανειστών.

Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε και την αντιφατική ρητορική της ΝΔ για τη 13η σύνταξη, καθώς στελέχη της δεν εγγυώνται τη διατήρησή της και παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί δεν δίνει παραπάνω για το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης των συνταξιούχων.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η ΝΔ θα ήθελε τα κονδύλια που αποδεσμεύονται για τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας να γίνουν φοροελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο και «δωράκια» στην ολιγαρχία, ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη περί επταήμερης εργασίας και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας σχολίασε δηκτικά ότι τον έχει φοβηθεί το μάτι της κοινωνίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter