Τσίπρας: Σταματήστε τις μακάβριες συγκρίσεις λες και απευθύνεστε σε κρετίνους

Τσίπρας: Σταματήστε τις μακάβριες συγκρίσεις λες και απευθύνεστε σε κρετίνους

«Δεν σας ζητάει κανείς να γίνετε Μωυσής κ. Μητσοτάκη, σταματήστε τα ψέματα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια» προέτρεψε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας.

Αύξηση των δαπανών για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς του ήδη υπάρχοντος προσωπικού του ΕΣΥ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνιστώντας παράλληλα στον πολιτικό του αντίπαλο να σταματήσουν κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε μακάβριες συγκρίσεις και πανηγυρισμούς για τον αριθμό των θανάτων στην χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι δραματική. Έχουμε κάθε μέρα εκατόμβη νεκρών στα δημόσια νοσοκομεία» είπε και πρόσθεσε πως ειδικά στις νοσοκομειακές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για βέρτιγκο και πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και το περιβάλλον. «Δεν σας ζητάμε ούτε να γίνετε μεσσίας, Μωυσής και Άι Γιώργης. Το ελάχιστο που σας ζητάμε είναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» τόνισε και σχολίασε ότι οι επίμαχες δηλώσεις Γεραπετρίτη – Γεωργιάδη δίνουν την εντύπωση ότι «απευθύνεστε σε κρετίνους». «Να μην βγαίνουν υπουργοί και να λένε ότι πανηγυρίζουν επειδή αλλού πεθαίνουν περισσότεροι και να αναλάβουν μέρος της πολιτικής ευθύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν εγκρίνει, καλύπτει και συμμερίζεται τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε την χθεσινή ανακοίνωση του Κυρ. Μητσοτάκη για τους επικουρικούς γιατρούς, η οποία -κατά τα λεγόμενά του- σκοπό είχε να αλλάξει την ατζέντα «μετά την γκάφα Γεραπετρίτη». «Μα ποιους κοροϊδεύετε; Δεν φέρατε πρόσφατα σχετική τροπολογία και σας απάντησε σύσσωμη η αντιπολίτευση ότι είναι τόσο λίγο και τόσο αργά;» διερωτήθηκε. Εγκάλεσε δε τον πρωθυπουργό ότι δημιουργεί μισθούς δύο ταχυτήτων στο ΕΣΥ, καθώς ζητά την αρωγή των γιατρών του ιδιωτικού τομέα με 2.000 ευρώ αφορολόγητα τη στιγμή που οι επικουρικοί γιατροί αμείβονται με 1.300 ευρώ.

«Με τα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών τι θα γίνει; Θα υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών; Αυξήσεις ουσιαστικές στο μισθολόγιο θα υπάρξουν;» ρώτησε τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συγκυρία αποτελεί ευκαιρία για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ελλείμματα. «Γιατί τώρα δεν υπάρχει τρόικα. Υπάρχει το μαξιλάρι ρευστότητας, φτηνός δανεισμός από την ΕΚΤ και το Ταμείο Ανάκαμψης» εξήγησε. «Έχετε τη δυνατότητα να δαπανήσετε και παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, εσείς κάνετε επικοινωνιακά παιχνιδάκια» επέκρινε και συνέχισε καυτηριάζοντας τις λιγότερες δαπάνες που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ. 

Τροπολογίες

Ο Αλ. Τσίπρας έκλεισε την τοποθέτησή του με την κατάθεση τροπολογιών από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα πλέγμα προστασίας για τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Οι τροπολογίες αυτές αφορούν την καταβολή στο ακέραιο του δώρου των Χριστουγέννων, την καταβολή εντός του Δεκεμβρίου του εισοδήματος έκτακτης ανάγκης και τη δωρεάν επανασύνδεση, παροχή και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου και υπηρεσιών τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο «ειδικά σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία». Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογία που αφορά τη στήριξη πολιτών με αναπηρία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter