Τσίπρας στη Βουλή: «Είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες» (Video)

Τσίπρας στη Βουλή: «Είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες» (Video)

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ανικανότητα σας ή η ιδεοληπτική εμμονή μη στήριξης του ΕΣΥ. Είναι και η συμπεριφορά. Συμπεριφέρεστε κύριοι της κυβέρνησης σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο, σαν να ζείτε αλλού. Παράλληλο, το σύστημα της καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν που βρίσκεστε» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Ολομέλειας, στηλιτεύοντας τόσο τα ανέμελα ενσταντανέ του πρωθυπουργού από την Πάρνηθα όσο και το παράλληλα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

Ως προς τις αποκαλύψεις του documentonews.gr για την ποδηλατάδα και το motocross στην Πάρνηθα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπενθύμισε αρχικά τις προτροπές που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός σε σχέση με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, αντιπαραβάλλοντας τες με τις εικόνες και το βίντεο που εξόργισαν την κοινή γνώμη.

«Ο ίδιος εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα και να φωτογραφίζεται χωρίς μέτρα προστασίας και μάσκα, κάνοντας χαβαλέ με πολίτες στην Πάρνηθα ενώ ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να πλησιάσει εκεί. Και κάνει και motocross. Αυτή είναι η αλήθεια είτε την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, είτε όχι» ανέφερε και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας πως η κυβέρνηση έχει «πρεμούρα» να καλεί τους καναλάρχες για να αποσιωπηθεί το «κατάντημα του πρωθυπουργού», αλλά δεν επιδεικνύει την ίδια ζέση για τον ΕΟΔΥ ή για τη δημιουργία κλινών ΜΕΘ.

Τόνισε δε ότι το χειρότερο δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα, αλλά η απάντηση που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το εν λόγω ζήτημα. «Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι αναίσθητος, αλλά επειδή είναι ανθρώπινος. Είστε μια κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουαννέτες». 

_x000D_

«Σε ποια άλλη χώρα δεν θα υπήρχαν παραιτήσεις;»

Σε σχέση με τις αποκαλύψεις του «Βήματος» και -κυρίως- της «Δημοκρατίας» για το παράλληλο και σκανδαλώδες σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, στηλίτευσε ότι η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα στοιχεία -βάσει των οποίων καλούνται να γνωμοδοτήσουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών- «είναι απολύτως αμφισβητήσιμα ως προς το μέγεθος και την χρονικότητα τους» τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ θανάτων.

«Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θα είχαμε ή όχι παραιτήσεις των αρμοδίων Υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια;» διερωτήθηκε και απέδωσε την ευθύνη αποκλειστικά στον πρωθυπουργό.

«Θα ζητήσετε μια συγγνώμη;»

Επιμένοντας στην προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας παρέθεσε τρία παραδείγματα επιβολής προστίμων που προκάλεσαν λαϊκή κατακραυγή. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε την περίπτωση μουσικού στην πλατείας της Θέρμης στην Θεσσαλονίκης που του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ, την απόπειρα επιβολής προστίμου σε «χαροκαμένη μητέρα» μέσα σε νεκροταφείο στα Χανιά και το πρόστιμο 300 ευρώ σε συνταξιούχο με σύνταξη μόλις 360 ευρώ γιατί η μύτη του προεξείχε από τη μάσκα, κάνοντας αναφορά στον δημοσιογράφο του Documento, Μάκη Νοδάρο, που ανέδειξε το θέμα. «Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης μια συγγνώμη;» αναρωτήθηκε και σχολίασε πως αυτοί που καταδικάζουν την κυβέρνηση δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολίτες που πίστεψαν και ψήφισαν τη ΝΔ.

Τα πρακτικά και οι τροπολογίες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην επανακατάθεση της τροπολογίας για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ξεκαθαρίζοντας πως αυτήν τη φορά η κυβέρνηση θα πρέπει να αιτιολογήσει γιατί την απορρίπτει. Επιπλέον, επισήμανε την επανακατάθεση των τροπολογιών που αφορούν τις απλήρωτες εφημερίες σε γιατρούς του ΕΣΥ, την άμεση επανασύνδεση και απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, ύδατος και φυσικού αερίου, όπως επίσης την παράταση του αναπηρικού επιδόματος για έξι ακόμη μήνες, τη χορήγηση του επιδόματος σε όσους κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρεις φακέλους στον ΟΠΕΚΑ, την αποζημίωση της διάγνωσης σε ιδιώτες γιατρούς για 14.000 αναπήρους και τη χορήγηση, τον Δεκέμβριο, διπλού επιδόματος αναπηρίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter