Τσίπρας στη Βουλή: Τα Μέσα που «στραγγαλίζετε» αποκάλυψαν τις πομπές σας

Τσίπρας στη Βουλή: Τα Μέσα που «στραγγαλίζετε» αποκάλυψαν τις πομπές σας

Με αφορμή τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στην άρον – άρον απόσυρση του σκανδαλώδους προγράμματος των voucher, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ζήτησε την αποπομπή Βρούτση και έθεσε το ζήτημα του οικονομικού στραγγαλισμού Μέσων με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Ξέρετε πότε ίδρωσε το αυτί του κ. Μητσοτάκη και αναγκάστηκε να το πάρει πίσω και να εκθέσει υπουργούς και δημοσιογράφους;» διερωτήθηκε και επισήμανε: «Μόλις είδε το φως της δημοσιότητας ότι σύμβουλοι υπουργών και φίλοι της κυβέρνησης σχετίζονται με αυτά τα λίγα ΚΕΚ που απ’ ό,τι φαίνεται θα έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος αυτής της χρηματοδότησης».

«Μόνο τότε», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όταν είδαν το φως της δημοσιότητας σε έντυπα διαδικτυακά, τα οποία έχετε φροντίσει αλλά δεν τα καταφέρετε να μην είναι στη ζωή». Επ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός παίρνει ένα προς ένα ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που μοιράζουν τη διαφήμιση για να μη δίνουν διαφήμιση. Γιατί δεν θέλει να υπάρξει ίχνος κριτικής…».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της Δημοκρατίας. «Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, αυτό είναι “ορμπανοποίηση” της πολιτικής ζωής. Σας ενοχλεί η κριτική…».

Μάλιστα, ανέφερε με νόημα ότι η είδηση «θα διερευνηθεί μέχρι τέλους» και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η μετακλητή νομική σύμβουλος της γ.γ. του αρμόδιου υπουργείου, κ. Στρατηνάκη, είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από αυτήν την σκιώδη υπόθεση. «Και το ερώτημα είναι ποιος την τοποθέτησε εκεί τον Οκτώβριο; Ο κ. Βρούτσης ή το Μέγαρο Μαξίμου; Είναι κρίσιμο το ερώτημα. Ελπίζω να απαντήσει κάποια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης. Την υπόθεση δεν θα την αφήσουμε να περάσει έτσι…», ήταν η έμμεση προαναγγελία του Αλέξης Τσίπρα για όσα θα ακολουθήσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter