Τσίπρας: Στην κατεστραμμένη Καρδίτσα κατασχέσεις και στα κανάλια νέα λίστα Πέτσα (Video)

Τσίπρας: Στην κατεστραμμένη Καρδίτσα κατασχέσεις και στα κανάλια νέα λίστα Πέτσα (Video)

Σε μία πολύκροτη καταγγελία προχώρησε από το βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας ότι επιδίδονται πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής σε πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας τη στιγμή που η κυβέρνηση νομοθετεί τη νέα λίστα Πέτσα προκειμένου να τροφοδοτήσει τα κανάλια με επιπλέον 2 εκατ. ευρώ. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής σε πληγέντες από το φονικό πέρασμα του «Ιανού» στην Καρδίτσα. «Είναι συγκεκριμένες καταγγελίες. Δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο κόσμος κ. Τσιάρα…» απάντησε στις ενστάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας, διερωτώμενος με βάση τις αποκαλύψεις του Documento για το προκλητικό σκάνδαλο Πειραιώς – Μεγάλου – Πηλαδάκη:

«Πώς γίνεται να έχετε τόσο άμεσα αντανακλαστικά μόνο όταν πρόκειται για την απαλλαγή μεγαλοφειλετών τραπεζών και Δημοσίου και την ίδια στιγμή να αδρανούν μπροστά στην πραγματική ανθρώπινη ανάγκη των μικρομεσαίων στην Καρδίτσα που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφεται για πάντα;».

«Πήγε σαν τον κλέφτη ο Μητσοτάκης»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Καρδίτσα «σαν τον κλέφτη», ενώ επισήμανε ότι δήμαρχος και περιφερειάρχης κρύβονται από τους πολίτες. «Πέρασε μια βδομάδα και υπάρχουν ακόμη χωριά αποκλεισμένα» ανέφερε και επέκρινε το γεγονός ότι τους υπαίτιους της καταστροφής, τον Β. Τσιάκο και τον Κ. Αγοραστό, τους απέκρυψε. Μάλιστα, συνέκρινε τη μιντιακή αντιμετώπιση που έτυχε η καταστροφή στη Μάνδρα με αυτήν στην Καρδίτσα. «Ως δια μαγείας ουδείς μιλάει για την Καρδίτσα» παρατήρησε και θύμισε τη δριμεία κριτική που είχε δεχτεί η Ρένα Δούρου. Επιπλέον, χαρακτήρισε ψίχουλα τα χρήματα που θα λάβουν πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες, αφού οι οι ζημιές κοστολογούνται από 50.000 έως 200.000 ευρώ.

«Πάρτε πίσω τη νέα λίστα»

«Πάρτε το πίσω» είπε απευθυνόμενος στον Στέλιο Πέτσα για τη νέα σκανδαλώδη καμπάνια ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σταματήσει τον ευτελισμό της δημοσιογραφίας και της ενημέρωση, καθώς «η αλήθεια είναι τόσο πεισματάρα που δεν μπορεί να κρυφτεί». Απευθύνθηκε και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, προτρέποντάς τους να μην αποδεχτούν τα χρήματα προκειμένου τα 2 εκατ. ευρώ να κατευθυνθούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας. «Μην γίνεστε συνένοχοι» συνέστησε στους καναλάρχες.

«Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στο κοινό ανακοινωθέν Δένδια – Πομπέο, στο οποίο τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση χαιρετίζουν «την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών». «Τι κρύβεστε; Τι φοβάστε;» ρώτησε τη συμπολίτευση με φόντο το «πάγωμα» της κύρωσης των τριών μνημονίων κατανόησης με τους Βόρειους γείτονες. «Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, φέρτε τα μνημόνια. 158 συγγνώμες είναι αυτές. Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει» κατέληξε. 

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/246017213507409

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter