Τσίπρας: Στήριξη της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας – Πιθανή η βαθιά ύφεση εντός 2020

Τσίπρας: Στήριξη της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας – Πιθανή η βαθιά ύφεση εντός 2020

Στις ερωτήσεις των φίλων του κόμματος και μελών της πλατφόρμας iSYRIZA απάντησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας προκειμένου να αλλάξει τα θέσφατα με τα οποία κινείται, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να στηρίξει την εργασία και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις του κοινού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στην οικονομία, τονίζοντας πως: «Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ βαθιά ύφεση το 2020. Στην Ελλάδα η ανάκαμψη δεν θα είναι τόσο εύκολη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες».

«Η γενιά των 30 που πέρασε μία δύσκολη δεκαετία, κινδυνεύει να δει όσα πέτυχε να χάνονται ξανά, οπότε θα μιλάμε για μία χαμένη γενιά. Απέναντι σε αυτή τη γενιά δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αστειευόμενος ανέφερε στη συνέχεια:

«Σήμερα δεν κινδυνεύουμε να μας επιτεθούν τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοίδη», συμπληρώνοντας ως εξής: «Είδαμε όμως τις προηγούμενες ημέρες μία αντιμετώπιση των πολιτών και των νέων που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Υπάρχει η υποκρισία όταν κουνάμε το δάχτυλο στη νέα γενιά και κάνουμε επέμβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη γιατί εκεί κολλάει ο ιός ενώ στην Ομόνοια δεν κολλάει».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει το μαξιλάρι ασφάλειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε γενικευμένα λουκέτα στην αγορά αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να μην το αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία αποτελεί «ανοσία αγέλης στην οικονομία», ώστε να επιβιώσουν οι ισχυροί και όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, να κλείσουν. Σε αυτήν την αναδιάρθρωση της αγοράς, θα πληγεί ιδιαίτερα ο χώρος της εστίασης αλλά και όσοι ασχολούνται με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

«Σε όλο τον κόσμο και εδώ δόθηκε προτεραιότητα στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά η διαφορά είναι ότι σε άλλες χώρες επιδότησαν την εργασία και όχι την ανεργία όπως στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη στήριξη της εργασίας και όχι την επιδότηση της ανεργίας».

Το Live Event του iSYRIZA με τον Αλέξη Τσίπρα

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/248699613092829/



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter