Τσίπρας στη Βουλή: Θα πάμε μέχρι τέλους το σκάνδαλο Novartis (Video)

Τσίπρας στη Βουλή: Θα πάμε μέχρι τέλους το σκάνδαλο Novartis (Video)
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης, τΕΤΆΡΤΗ 6 ιΟΥΛΊΟΥ 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ξαναγράψει το αφήγημα περί σκευωρίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα πάει το σκάνδαλο Novartis «μέχρι τέλους».

«Εμείς κύριε Μητσοτάκη, πείτε στον κύριο Σαμαρά, τον φίλο σας, θα το πάμε μέχρι τέλους το ζήτημα αυτό. Τίποτα δεν θα μείνει πια στο σκοτάδι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για μια αποτυχημένη απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κουκουλώσει το σκάνδαλο μιλώντας για σκευωρία και να στήσει ανεπιτυχώς ειδικά δικαστήρια για να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους δημοσιογράφους που το αποκάλυψαν.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν το σκάνδαλο Novartis, σχετικά με τις δωροδοκίες αλλά και τα αδιευκρίνιστα ποσά του Άδωνη Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε «Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν του δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Πως και από που αποκτήθηκαν αυτά τα τεράστια αδιευκρίνιστα ποσά;»

Παράλληλα, δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η απουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσίαρα. Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για την απουσία του υπουργού, τον κάλεσε να απαντήσει για τις δηλώσεις της Δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου για οργανωμένη παραπληροφόρηση από Ανώτατες δικαστικές πηγές προκειμένου να εμφανιστεί ψευδώς ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διώκονταν για την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κώστας Βαξεβάνης, σχετικά με τις δηλώσεις της Ιωάννας Μάνδρου, είχε αποκαλύψει πως έχει δεχθεί ο ίδιος καταγγελίες από τρεις τουλάχιστον δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ οι οποίοι κατονομάζουν ως πηγή της παραπληροφόρησης την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κώστα Τσιάρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Σκευωρία δεν υπάρχει και με τη βούλα της δικαιοσύνης, άρα είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν. Και τι υπάρχει; Υπάρχει η αποτυχημένη απόπειρα σας να κουκουλώσετε το σκάνδαλο μιλώντας για σκευωρία, να στήσετε ανεπιτυχώς ειδικά δικαστήρια για να φυλακίσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τους δημοσιογράφους που απεκάλυψαν τον σκάνδαλο. Και τι άλλο υπάρχει και ζητάει απαντήσεις; Τα ερωτήματα του σκανδάλου: Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν του δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Πως και από που αποκτήθηκαν αυτά τα τεράστια αδιευκρίνιστα ποσά; 

Το μόνο που έχω να δηλώσω και να δεσμευτώ, ότι το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε ζητάει απαντήσεις. Εμείς κύριε Μητσοτάκη, όχι εσείς, εμείς, πείτε στον κύριο Σαμαρά, τον φίλο σας, εμείς, θα το πάμε μέχρι τέλους το ζήτημα αυτό. Τίποτα δεν θα μείνει πια στο σκοτάδι. Γιατί στη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια δεν χωρούν συμβιβασμοί. Και να ξέρετε η διαφθορά δεν είναι μόνο ζήτημα ηθικής τάξεως είναι και ζήτημα κρίσιμο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Όταν το πάρτι κατατρώει τους πόρους του Ελληνικού λαού. Είναι κρίσιμο ζήτημα για μας. Και δεν αναφέρομαι σήμερα στην απουσία του κυρίου Τσίαρα. Δεν έχει κορονοϊό, τι έπαθε και δεν είναι εδώ σήμερα να μας απαντήσει τι έγινε και με αυτή την περίφημη διαρροή που βγήκε η συντάκτης η κυρία Μάνδρου και είπε ότι ανώτατοι δικαστικοί παραπλάνησαν σκοπίμως την κοινή γνώμη καλύπτοντας πολιτικές σκοπιμότητες; Ας έρθει να μας απαντήσει»

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στον «αμετανόητο» Μητσοτάκη: Μήπως… πρέπει να σας ευχαριστεί κιόλας ο Βαξεβάνης που δεν τον βάλατε φυλακή;

Σκάνδαλο Novartis – Βαξεβάνης στο ‘Κόκκινο’: Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης πίσω από την παραπληροφόρηση δημοσιογράφων

Σκάνδαλο Novartis – Μάνδρου: «Οργανωμένη παραπληροφόρηση» για να εμφανιστεί ψευδώς ότι διώκονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Novartis: Να παραιτηθεί ο κ. Οικονόμου – Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι καταγγελίες Μάνδρου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter