Τσίπρας στην ορκωμοσία Λούλα: Οι εγκάρδιες συνομιλίες και τα μηνύματα (Photos)

Τσίπρας στην ορκωμοσία Λούλα: Οι εγκάρδιες συνομιλίες και τα μηνύματα (Photos)
Αλέξης Τσίπρας - Ρικάρντο Λάγκος - Έβο Μοράλες

Συνομιλίες σε θερμό κλίμα με πρώην και νυν ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην ορκωμοσία για την τρίτη θητεία του Λούλα ντα Σίλβα στον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προσκεκλημένος στην ειδική εκδήλωση για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας, συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη τον Φερνάντεζ για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την εθνική ομάδα της Αργεντινής, με τον πρόεδρο της χώρας να αναφέρεται στην υποδοχή που είχε επιφυλάξει ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας στην τότε πρόεδρο, Κριστίνα Κίρχνερ, λαμβάνοντας ευχές για επιτυχημένη πορεία στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Αλμπέρτο Φερνάντεζ – Αλέξης Τσίπρας

Δίπλα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρώτη σειρά των επίτιμων καλεσμένων, βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Χιλής, Ρικάρντο Λάγκος, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ο οποίος επεφύλαξε μία χαρακτηριστική ατάκα. «Εδώ είμαστε τρεις γενιές αριστερών: ο παππούς (σ.σ. έδειξε τον Λάγκος), ο πατέρας (έδειξε τον εαυτό του) και ο γιος (έδειξε τον Αλέξη Τσίπρα)» με τους συνομιλητές του και όσους παρακολουθούσαν την συζήτηση να ξεσπούν σε γέλια.

Αλέξης Τσίπρας – Ρικάρντο Λάγκος – Έβο Μοράλες

Ο πρώην πρόεδρος της Χιλής ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στη χώρα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε ενημέρωση και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Με τον Έβο Μοράλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκάρδια συνομιλία, με τον Βολιβιανό πολιτικό να θυμάται με ζέση το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, δηλώνοντας μάλιστα διατεθειμένος να επισκεφθεί ξανά την Αθήνα, ώστε να βοηθήσει τη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τέλος και μια πολύ θερμή συζήτηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Τζοσεφίνα Βιντάλ, η οποία αναφέρθηκε στην παρουσία και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωθυπουργού τότε, στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο το 2016.

Αλέξης Τσίπρας – Αλμπέρτο Φερνάντεζ – Τζοζεφίνα Βιντάλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Βάλτερ Στάινμαϊερ, αναφορικά με την κατάσταση στην Γερμανία και την Ευρώπη, αλλά και τις πρωτόγνωρες προκλήσεις της πολιτικής ηγεσίας της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, την επίπτωσή της στους δείκτες μεγέθυνσης της οικονομίας και την εργασία.

Κατά την παρουσία του στην ορκομωσία του Λούλα ντα Σίλβα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη χειραψία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter